POZOSTAŁE GNIAZDA NIEMIECKIE
Re: POZOSTAŁE GNIAZDA NIEMIECKIE
Zahsow
Brawo Zahsow.Z 6 jajeczek wykluło się 5 maluszków i na razie są wszystkie. Właśnie jedzą podwieczorek od mamy.
Brawo Zahsow.Z 6 jajeczek wykluło się 5 maluszków i na razie są wszystkie. Właśnie jedzą podwieczorek od mamy.
Irena
W Brinkum już są 2 maluchy wyklute .Ten pierwszy wykluty 3 dni temu bardzo marnie wygląda. Zdrowia życzę małemu. Pogoda słoneczna...więc sprzyja maluchom.
Irena
Biberach
Jestem w szoku.Tak brutalna matka ,to w głowie nie mieści się.Tu w tym gnieździe od lat zawsze są dwa albo żaden.W tym roku udało się im odchować troje już ponad trzytygodniowych piskląt....
a i tak trzeci został wyeliminowany.Szkoda.
Jestem w szoku.Tak brutalna matka ,to w głowie nie mieści się.Tu w tym gnieździe od lat zawsze są dwa albo żaden.W tym roku udało się im odchować troje już ponad trzytygodniowych piskląt....

Irena
Falkenberg
Niespodzianka dla mnie wielka.Liczyłam,że w Czerwcu będzie klucie.A to już Są 3 piękne gracje z wyciągniętymi szyjkami.Pewnie jutro dojdą dwa .Będzie heppi.
Niespodzianka dla mnie wielka.Liczyłam,że w Czerwcu będzie klucie.A to już Są 3 piękne gracje z wyciągniętymi szyjkami.Pewnie jutro dojdą dwa .Będzie heppi.
Irena
Falkenberg
A no proszę jak pięknie rosną maluszki.Już nawet wiedzą ,że mają machać skrzydłami.
Chyba mało kto spodziewał się,że w tym sezonie zagoszczą tu aż 3 maluszki.Noo ja nawet o tym nie myślałam.dwa ostatnie sezony nie było tu dorosłych bocianów.
A no proszę jak pięknie rosną maluszki.Już nawet wiedzą ,że mają machać skrzydłami.
Chyba mało kto spodziewał się,że w tym sezonie zagoszczą tu aż 3 maluszki.Noo ja nawet o tym nie myślałam.dwa ostatnie sezony nie było tu dorosłych bocianów.
Irena
WinsenLuhe , Bad Konigshofen , Siedenlangenbeck , Jettingen , Schwarmstedt , Grimmenstein ,
Irena
Kirchzarten
W wieku 65 dni pierwszy młody poleciał.
W wieku 65 dni pierwszy młody poleciał.
Falkenberg
Trzy piękne maluchy rosną i zdążą jeszcze polecieć na południe. Powodzenia średniaki.
Trzy piękne maluchy rosną i zdążą jeszcze polecieć na południe. Powodzenia średniaki.
Irena
Weiden ,Hammelburg , Postagenthur , Markdorf , Aschendorf , Maizn.
Tu wszystkie już latają.
Tu wszystkie już latają.
Irena
Falkenberg.
Bocianki otrzymały obrączki.
Są po prostu urocze....
Bocianki otrzymały obrączki.
Są po prostu urocze....
Irena
Falkenberg
Mama chyba ma problem ze skrzydłem.
Filmik z Fohrde na Yt z akcji pomocy młodym ponieważ zaginęła matka bocianków. www.youtube.com/watch?v=DhsjoW2Xa30
Mama chyba ma problem ze skrzydłem.
Filmik z Fohrde na Yt z akcji pomocy młodym ponieważ zaginęła matka bocianków. www.youtube.com/watch?v=DhsjoW2Xa30
Irena
Siedenlangenbeck , Hammelburg , Freden , Maizn , Delbruck . Jettingen
Tu wszystkie już latają.
Tu wszystkie już latają.
Irena
Weiden , Zahsow , Grossbardau , Aschendorf , Wittichenau , Wernikow
Tu wszystkie latają.
Tu wszystkie latają.
Irena
Falkenberg
Wyleciały dwa młode.Trzeci jeszcze nie ma odwagi.T
Szczęśliwie wracają do gniazda. To najmłodsze bocianki z monitorowanych gniazd w Niemczech.Brawo im.
Wyleciały dwa młode.Trzeci jeszcze nie ma odwagi.T
Szczęśliwie wracają do gniazda. To najmłodsze bocianki z monitorowanych gniazd w Niemczech.Brawo im.
Irena
Czekają na rodzica z przekąską w dziobie,
No i doczekały się.
No i doczekały się.
Irena
Falkenberg
Wpadła mama z przekąską ....chwila...moment i po wszystkim. Nie ma mamy ani przekąski.
Wpadła mama z przekąską ....chwila...moment i po wszystkim. Nie ma mamy ani przekąski.
Irena
Erlangen , Mainz , Hammelburg , Freden , Schwarmstedt , Leiferde
Mlody jest jeszcze we Freden i Schwarmstedt
Mlody jest jeszcze we Freden i Schwarmstedt
Irena
Feuchtwangen , Zusmarshausen ,Wernikow , Raddush , Postagentur , Linum
Tylko dorosłe jeszcze są w gniazdach...a własciwie tylko nocują w gniazdach.
Tylko dorosłe jeszcze są w gniazdach...a własciwie tylko nocują w gniazdach.
Irena
Postagentur ,Gruna , BadWaldsee , Aschendorf , Weiden , Raddusch
Tu w gniazdach samirodzice.
Tu w gniazdach samirodzice.
Irena
Sezon 2024
Verl
Pan boć rozprawia się z porzuconymi jajkami gęsiówek.
Verl
Pan boć rozprawia się z porzuconymi jajkami gęsiówek.
Irena
Grimmenstein
Włączono nadawanie kamerki.Wrócił już jeden z bocianów.Zamierza nocować.
Włączono nadawanie kamerki.Wrócił już jeden z bocianów.Zamierza nocować.
Irena
Menkebach
Herman i Klotilda wróciły i mają do wyboru dwa gniazda, ale też intruzów w postaci gęsi egipskich,
oraz innych bocianów.
https://youtu.be/M2rb_4UB11I
Herman i Klotilda wróciły i mają do wyboru dwa gniazda, ale też intruzów w postaci gęsi egipskich,
oraz innych bocianów.
https://youtu.be/M2rb_4UB11I
Meissen
Szykują gniazdo na całego.Chyba tym razem bociany tu zagoszczą z lęgiem,
Szykują gniazdo na całego.Chyba tym razem bociany tu zagoszczą z lęgiem,
Irena
Altlandsberg
Wróciła pani bocianowa.Bardzo cieszę z tego powodu.
Wróciła pani bocianowa.Bardzo cieszę z tego powodu.
Irena
Hamm
Dziś kolejny raz wylądował zmęczony wędrowiec. Baardzo zmęczony. Po bocianie widać, że wraca z Afryki. Pióra w pyle saharyjskim. Odpoczywał ok.4 godzin. To pani bocianowa. O 14.40 poleciała dalej.
Dziś kolejny raz wylądował zmęczony wędrowiec. Baardzo zmęczony. Po bocianie widać, że wraca z Afryki. Pióra w pyle saharyjskim. Odpoczywał ok.4 godzin. To pani bocianowa. O 14.40 poleciała dalej.
Irena
Zahsow , Weiden , Zell , Zusmarshausen , Siedenlangenbeck , Verl
Nie ma jeszcze bocianów w Zahsow a w Verl kilka bocianów wpada i testuje gniazdo.
Nie ma jeszcze bocianów w Zahsow a w Verl kilka bocianów wpada i testuje gniazdo.
Irena
Markdorf , Memingen , Ottersfeier , Lejferde , Langquaid , Linum
Niepewne bociany są w gnieździe w Memingen .Aczkolwiek zajrzałam w nocy i siedzą w dalszym gnieździe 2 bociany.
Może jednak zostaną w nim.Siedzą już 3 kolejną noc
Niepewne bociany są w gnieździe w Memingen .Aczkolwiek zajrzałam w nocy i siedzą w dalszym gnieździe 2 bociany.
Może jednak zostaną w nim.Siedzą już 3 kolejną noc
Irena