ŚWIERKLANIEC- ŚLĄSKIE
Re: ŚWIERKLANIEC- ŚLĄSKIE
O ZMROKU JUŻ WE DWOJE ,ZMIANY JEDNAK NIE BYŁO
Wszystko mokre a bocianki wyglądają jak „Zmokłe kury”. Dobrze ze jeszcze tutaj nie ma pisklaczkow.
Zamiana miejsc. Ostatnie dni przed kluciem. Może za dwa dni będą kiwaczki.
Zamiane przegapiłam. Ale podczas wietrzenia nic się nie ruszało. Jajek niestety tez nie widać. Jeszcze jest wcześnie na klucie,ale już patrzymy.
JAJECZKA CAŁE ALE LADA DZIEŃ MOŻE BYĆ KIWACZEK
Wyklul siepierwszy maluszek. Trudno go dojrzeć, ale jak się kiwa widać jego łebek.

Nadal widać trzy łebki podczas karmienia. Jednak maluszki są mokre, maja ciemny kolor. Oby było jutro trochę slonka i żeby przeschły.
pisklaki nadal nie wyglądają całkiem dobrze. Jeden ma już główkę białą. Dwa mniejsze są czarne. Ledwo je można dojrzeć. Apetyt im dopisuje. Dostały coś drobnego i nawet było tego dosyć dużo.
Dziś trochę lepiej widać. Okazuje się, ze w dołku są cztery maluszki. Wszystkie ciemne/ mokre, wiec nie widać ich dobrze. Jakiś intruz latał im nad gniazdem.

Nie jestem pewna czy tutaj nadal są cztery maluszki, czy już tylko trzy. Nie potrafiłam dzisiaj tutaj tego dopatrzeć. 

Cieszko dojrzeć dwa małe, szczególnie ten najmniejszy jest liliputek. Ale są jeszcze wszystkie cztery, trzymamy kciuki. 

Sa jeszcze wszystkie cztery maluchy. Nadal są takie ciemne, wiec trudno je dojrzeć. Nie wiem co jest powodem tego koloru. Nie jest mokro, nie pada.
PRZED ZAPADNIĘCIEM ZMROKU PORZADKI W ŁÓŻECZKU MALESZKÓW .NIE WIDZĘCZWARTEGO ,MOŻE SIĘ GDZIEŚ ZAMELINOWAŁ
Wczoraj jeszcze był czwarty maluszek, ale bardzo mały i słabiutki. Dzisiaj są już tylko podczas jedzenia trzy młode.

Jest trójeczka maluchów. Jest dwójka rodziców. Nie widziałam jednak żadnego karmienia.
Dzisiaj było widać ze nareszcie maluchy maja biały puch. Położyły się w rządku, a rodzic je pięknie czyścił. Wieczorem kamerka nabiera jakiegoś niebieskiego koloru.
Dzis nie za bardzo dopisywała pogoda .Karmień nie widziałam podczas moich wizyt. obserwowalam tylko zmaine pogopdy .Rano bylo dość ladnie , potem zaczęło suię chmurzyc a po poludniu za czął padać deszcz.Rodzic jak mógł przykryl dzieci , choć to trudne ze względu na ich rozmiar.To co wyprawiał można zobaczyc na zdjęciu z powiększeniem . Nie wiem czy on jakis akrobata czy co.

Popoludniu bardzo padało. Tak jak Dorota zaobserwowała, trudno było rodzicowi osłonić maluchy. Przyleciał samiec i pomimo deszczu nakarmił zgłodniałe maluchy. Było dosyć dużo makaronu i innych przysmaków.
SPOGLĄDAJĄ NA ŚWIAT CIEKAWIE
Ta trojka młodych już dobrze wygląda.
Rodzic przyniósł coś dziwnego do jedzenia. Nie wiem co to było.
Jeden z młodych złapał coś większego. Był tak zapchany, ze miał problem długo aby zamknąć dziób.
Rodzic przyniósł coś dziwnego do jedzenia. Nie wiem co to było.

Jeden z młodych złapał coś większego. Był tak zapchany, ze miał problem długo aby zamknąć dziób.
TRÓJECZKA POD OPIEKĄ RODZICA
JEST TRANSMISJA I TRÓJECZKA MŁODYCH OCZYWIŚCIE MIALY JAK WIDAĆ PORZĄDNY PRYSZNIC

WIECZOREM PRZESZUKUJĄ ŚCIÓLKĘ ,PEWNIE NIE BYLO KOLACJI
JESZCZE TRWAJĄ PRZYGOTOWANIA DO PIERWSZYCH LOTÓW