MUNCHENBUCHSEE - SZWAJCARIA
Re: BOCIANY- MUNCHENBUCHSEE - SZWAJCARIA
Ciagle padało. Najpierw nie widziałam, ze są tylko trzy. A potem było mi tak przykro, ze nie ma już mojego dzielnego słodziaka.
Rodzic próbował je okryć przed kolejna ulewa.

Trzy kluski zostaja już same w gnieździe. Czekaja ładnie na rodzica. Nie trafiam na zamiany. Drugi dorosly wrócił dopiero niedawno do gniazda.
Maluchy robią postępy. Coraz więcej zostaja same.
Na noc wszyscy w komplecie.
Na noc wszyscy w komplecie.
Nie jestem pewna, czy tutaj nie ma tylko jednego rodzica? Musze dzisiaj w nocy popatrzeć.
Fotki z wczoraj i dzisiaj. Pogoda raczej im nie dopisuje. Ciagle pada i jest wietrznie. Na pewno temp. jest tez niska.
Fotki z wczoraj i dzisiaj. Pogoda raczej im nie dopisuje. Ciagle pada i jest wietrznie. Na pewno temp. jest tez niska.
Zaczynaja machanie skrzydełkami. Podskoki jeszcze nie wychodzą, ale na pewno na dniach się uda. Przegapiłam dwa karmienia. Pech.
Ta kamerka ma chyba jakiś dziwny przekaz. Ciagle wyglądają jakby były mokre i lekko różowe?
PIA MASZ RACJĘ Z TYM ICH WYGLĄDEM .TRÓJKA CZEKA NA PICIE I JEDZENIE
Dzisiaj nie był to mój dzień. Najpierw przez prawie cały dzień nie miałam internetu, a potem podczas podpatrywania mi się jeszcze zawieszał.
Tutaj było zamieszanie w gnieździe, wiedziałam ze nadlatuje rodzic. A w momencie wyładowania rodzica stanal mi przekaz. Pech. Wrócił jak rodzica już nie było.
Nie wiem co miał młody na swoim boku ciała. Oboje rodzeństwa obskubywało/ iskały go bardzo długo
Dobranoc
Tutaj było zamieszanie w gnieździe, wiedziałam ze nadlatuje rodzic. A w momencie wyładowania rodzica stanal mi przekaz. Pech. Wrócił jak rodzica już nie było.
Nie wiem co miał młody na swoim boku ciała. Oboje rodzeństwa obskubywało/ iskały go bardzo długo
Dobranoc
Wczoraj nie widziałam żadnych wylotów, ani ćwiczeń.
Dzisiaj rano w gnieździe zastałam już tylko jednego młodego. Czyli dwa były w terenie. Ten jeden cały czas czekał i wypatrywał. W końcu się doczekał.
Az w końcu zobaczyłam puste gniazdo. Jaki to miły widok, kiedy widzi się, ze wszystkie młode już latają.
Są dwa młode i rodzic. Był zrzut ijest jedzonko na dwóch. Rodzic szybko się oddalił. Trzeciego ominęło karmienie.
Dzisiaj rano w gnieździe zastałam już tylko jednego młodego. Czyli dwa były w terenie. Ten jeden cały czas czekał i wypatrywał. W końcu się doczekał.
Az w końcu zobaczyłam puste gniazdo. Jaki to miły widok, kiedy widzi się, ze wszystkie młode już latają.
Są dwa młode i rodzic. Był zrzut ijest jedzonko na dwóch. Rodzic szybko się oddalił. Trzeciego ominęło karmienie.
DZISIAJ WIĘKSZOŚĆ CZASU SPĘDZIŁY W GNIEZDZIE

SĄ W GNIEZDZIE ,ODPOCZYWAJĄ I NABIERAJĄ SIŁ PO PODRÓŻY
PORZĄDKUJE GNIAZDO
WIECZOREM ODPOCZYWAJĄ
WIECZOREM ODPOCZYWAJĄ
JESZCZE CZEKAMY NA JAJECZKA

CZYNIĄ STARANIA O WIĘCEJ JAJECZEK
Licze na trzecie jajko dzisiaj wieczorem. Szkoda, ze tak słabo widać
Tylko przez ułamek sekundy podczas turlania można było dojrzeć trzecie jajko.

Szybka zamiana na dolku. Trudno coś dopatrzeć, jajka dobrze zapakowane.