HOCHSTADT
Re: HOCHSTADT
Wreszcie za dnia udało mi się zastać bocianią parę razem. W nocy od wielu już dni Gérôme przebywa gdzieś poza gniazdem, w którym na ogół nocuje sama Frieda. Przy okazji chciałbym przypomnieć, że Gérôme ma już 24 lata, co jest zasłużonym wiekiem jak na bociana, a jego obecna partnerka jest o 8 lat młodsza...

A już ucieszył mnie fakt, że są i będą razem. Niestety dziś znowu samotnie spędzi noc.
Irena
Można by powiedzieć , że stary wycieczkowicz wrócił wreszcie do domu i do swojej nowej partnerki.
No już nie takiej znowu młodej....bo rocznego związku .

Irena
Ale już dzisiaj bociania para nocuje razem

Niestety nie mam szczęścia spotkać ich razem. Dziś nocuje Franka
Natomiast w drugiej kamerce zastałam 4 bociany.Powodzenia.
Natomiast w drugiej kamerce zastałam 4 bociany.Powodzenia.
Irena
Noc w towarzystwie Tekli.

Zimowa sceneria ,bocianki na nocleg nie wróciły.

Ależ niespodziankę zafundowała nam para.
Dziś niemalże cały dzień spędziły w gnieździe.
Dziś niemalże cały dzień spędziły w gnieździe.
Irena
Kolejny nocleg w domu . Otrzepują skrzydła pada śnieg.

Miło ,że są w gnieździe , Trzymajcie się .Marna pogoda. teraz dla nas i dla nich.
Irena
W domu najlepiej.

Gerome z Friedą w gnieździe. Szykują się do przetrwania trudnej nocy. W tle codziennie wieczorem kiermasz Świąteczny.
Irena
Bocianki śpią a kiermasz trwa jeszcze późnym wieczorem.

Irena
Królewna Frieda na razie sama i pewnie czeka na partnera. W tej chwili przygląda się bacznie ludziom w dole ,którzy uczestniczą w kiermaszu Bożonarodzeniowym, Pewnie jest tam dość gwarno. W tle kręcąca się karuzela dla dzieciaków.
Irena
Skończył się kiermasz.Pewnie bocie mają ciszej.Nie ma gwaru.Teraz spokojnie stoją i wpatrują się w choinki świecące na placu w rynku
Irena
Deszczowe popołudnie.
Nie tylko gospodarze tu są. Są również i inni , którzy mają chęć zdobyć to gniazdo.
Niestety chcąc je utrzymać to trzeba go strzec .
Niestety chcąc je utrzymać to trzeba go strzec .

Irena