WĘGLESZYN - ŚWIĘTOKRZYSKIE
Re: BOCIANY - WĘGLESZYN
W gnieździe spokojnie.Nad gniazdem czuwa rodzic.Dzieci czyszczą sobie pióra.

Irena
MŁODE DOSTAŁY PODWIECZOREK ,KOLACJA BĘDZIE PÓZNIEJ
MACHAM I MACHAM BO CHCĘ JUŻ LATAĆ
ZGŁODNIAŁY WIĘC PODNIOSŁY KUPERKI I PRZESZUKUJĄ ŚCIÓŁKĘ
co jest ulubionym zajęciem młodych w Wegleszynie ?” Leżing” Co wejdę to leżą.
Raz dzisiaj jeden przez kilka sekund pomachał skrzydłami. Chyba maja kupry za ciężkie i nie mogą ich oderwać od gniazda.
Raz dzisiaj jeden przez kilka sekund pomachał skrzydłami. Chyba maja kupry za ciężkie i nie mogą ich oderwać od gniazda.
Najpierw jedzonko a potem piękny trening. Jeszcze nie są to wysokie podfruwajki, ale już ładna praca skrzydeł.
Tak ładnie ćwiczymy.
Tak ładnie ćwiczymy.
TROSZKĘ POMACHAŁY A POTEM ODPOCZYWAŁY .
KOLACJA ,JAKIEŚ BIAŁE MIĘSKO ,PEWNIE JEST TEŻ DOŻYWIANIE POD GNIAZDEM
WCZESNA COŚ DZISIAJ KOLACJA A MENU BIAŁE DROBIOWE MIĘSKO
Cos mało trenują. Przegapiłam karmienie. No cóż to nie był mój dzień na tym gnieździe. Może jutro coś zobaczę.
Szkoda, ze tak mało osób interesuje to gniazdo. Bocianki maja tutaj wspaniała gospodynie i wspaniałe warunki. Oprócz tego gniazda, obok jest drugie, gdzie moga nocować rodzice. Jest jeszcze jeszcze jedno niskie gniazdo ( gdyby ktorys wypad z gniazda) i oczko z rybkami, specjalnie dla bociankow. W tak gorące dni jak dzisiaj, gospodyni robi delikatne nakrapiane maluszkom, aby rodzice mogli spokojnie żerować a maluchy nie dostały urazu. Dzisiaj było widać delikatne kropeczki spadające na młodziki.
Szkoda, ze tak mało osób interesuje to gniazdo. Bocianki maja tutaj wspaniała gospodynie i wspaniałe warunki. Oprócz tego gniazda, obok jest drugie, gdzie moga nocować rodzice. Jest jeszcze jeszcze jedno niskie gniazdo ( gdyby ktorys wypad z gniazda) i oczko z rybkami, specjalnie dla bociankow. W tak gorące dni jak dzisiaj, gospodyni robi delikatne nakrapiane maluszkom, aby rodzice mogli spokojnie żerować a maluchy nie dostały urazu. Dzisiaj było widać delikatne kropeczki spadające na młodziki.
Trzej muszkieterowie. Jakoś dzisiaj nigdzie nie widziałam ładnych ćwiczeń.
Ale pojenia i karmienia tutaj były Ok .
Ale pojenia i karmienia tutaj były Ok .
PIA ,MNIE SIĘ UDAŁO ''UPOLOWAĆ'' ĆWICZENIE JEDNEGO MŁODEGO
PRZED ZMIERZCHEM TROSZKĘ TAŃCÓW ŁAMAŃCÓW Z PODSKOKAMI

wiadomość od Marysi, gospodyni gniazda. Niestety są problemy z internetem. Może jutro uda się to naprawić, dzisiaj były już starania by przywrócić przekaz.
Dzisiaj bocianki dużo ćwiczyły i podfruwaly bardzo wysoko. Żaden jeszcze nie odbył pierwszego lotu.
Czekamy wiec na jutro. Dobranoc.
Dzisiaj bocianki dużo ćwiczyły i podfruwaly bardzo wysoko. Żaden jeszcze nie odbył pierwszego lotu.
Czekamy wiec na jutro. Dobranoc.

Dzisiaj widziałam tylko jednego latającego. Ale tutaj wczoraj latały już dwa młode.
Dwoje rodzeństwa „odrabia” jednego
Rodzice są bardzo troskliwi. Nawet jak ich tutaj nie widać, są zawsze gdzieś w pobliżu.
Dzisiaj ćwiczył ten, który jeszcze nie lata. Popołudniu się rozpadało, tak jak wszędzie i już nie cwicza.
Dwoje rodzeństwa „odrabia” jednego

Rodzice są bardzo troskliwi. Nawet jak ich tutaj nie widać, są zawsze gdzieś w pobliżu.
Dzisiaj ćwiczył ten, który jeszcze nie lata. Popołudniu się rozpadało, tak jak wszędzie i już nie cwicza.
Nie widziałam dzisiaj lotów ani ćwiczeń. Przekaz tez nie działał przez cześć dnia. 

SPOKOJNEJ NOCKI BOCIUSIE ,JUTRO WAS ODWIEDZĘ
OBIADUJĄ 'POPOŁUDNIU WYLECIAŁY NA ŁONO NATURY
RODZICE JESZCZE DOKARMIAJĄ SWOJE LATAJĄCE POCIECHY A ONE ICH Z NIECIERPLIWOŚCIĄ WYPATRUJĄ
LATAJĄ ALE JESZCZE LUBIĄ SOBIE POSIEDZIEĆ W GNIEZDZIE I CZEKAĆ NA JEDZONKO OD RODZICA
MŁODE W TERENIE
NOCUJĄ JESZCZE W GNIEZDZIE
NOCUJĄ JESZCZE W GNIEZDZIE
KONTUZJOWANY BOCIANEK JAK WYLECIAŁ PRZED POŁUDNIEM TAK DO TEJ PORY NIE WRÓCIL .
ZOSTALO TYLKO DWOJE MŁODYCH

ZOSTALO TYLKO DWOJE MŁODYCH
KONTUZJIWANY MŁODY NIE WRÓCIŁ I NIE WIADOMO GDZIE JEST
DO GNIAZDA JESZCZE WRACAJĄ DWA MŁODE
DO GNIAZDA JESZCZE WRACAJĄ DWA MŁODE
Te dwa mlode tez jeszcze nie są w trasie, i jakoś im sie nie spieszy.
Nie trafiłam również na rodziców i karmienie. Może jeszcze wieczorem się pokażą.
Nie trafiłam również na rodziców i karmienie. Może jeszcze wieczorem się pokażą.
Nadal są dwa młode. Rodzic przyleciał do gniazda. Icloud być karmienie, ale się rozmyślił i odleciał.
DZISIAJ GNIAZDO PUSTE ,NIE MA MLODYCH A TAKŻE TEKLI I FLORKA
Od gospodyni gniazda Marysi wiem ze jeszcze są i spia na drugim gnieździe. W ciagu dnia trafiłam na jednego. 

Wiadomosc od Marysi.
Tekla i Florek już nas opuściły. Wyleciały 24.08. Około 8 rano.
Szczesliwych lotów i pomyślnych wiatrów. Do przyszłego roku, będziemy na was czekać
Tekla i Florek już nas opuściły. Wyleciały 24.08. Około 8 rano.
Szczesliwych lotów i pomyślnych wiatrów. Do przyszłego roku, będziemy na was czekać
Jest parka. On przyleciał wczoraj o 18:15 ona dzisiaj o 6:30 . Byli już razem żerować, a teraz odpoczywają