MUHLIN - SZWAJCARIA
Re: BOCIANY- MUHLIN ,SZWAJCARIA
Zamiana w wysiadywaniu. Dzisiaj pada deszcz, bocianki są całe mokre.
caly dzień mżawka i deszcz ze śniegiem. Są całe przemoczone, co za poświęcenie tych pięknych ptakow. Jak nie upał, to deszcz lub śnieg i mróz.
Tu nawet wieczorem jest pięknie.

Sa już krótko przed metą. Za kilka dni będzie klucie może zobaczymy kiwaczki na święta
Niesamowite !! Wczoraj były jeszcze jajka i w jednym myślałam ze jest mała dziurka, ale nie byłam pewna czy to nie brud. A dzisiaj już są trzy łebki 

TRZY KIWACZKI 

Cztery kochane glodomorki. Czasami trzeba wyprostować nie tylko nogi, ale i skrzydła.

Caly dzień dzisiaj padało. Rodzice chronili maleństwa przed deszczem. Były mało odsłaniane.
Skrzydła szeroko rozłożone ,dzieci robią a ku ku.

Tragedia, jeden maluszek już nie żyje. Nie wiem co było powodem, chyba deszcz i niskie temperatury. Leżał jeszcze w dołku, pod rodzeństwem
Trzy kiwaczki maja się dobrze i zajadaly makaronik. Były tak syte ze padły z przejedzenia.

Mama robiła trochę porządków. Tak maja mokro w dołku, ze cały dziób ma umorusany.
Trzy kiwaczki maja się dobrze i zajadaly makaronik. Były tak syte ze padły z przejedzenia.

Mama robiła trochę porządków. Tak maja mokro w dołku, ze cały dziób ma umorusany.

Dużo śpią ,jeden jest szczególnie ruchliwy.

Rosna jak na drożdżach. Z dnia na dzień są wieksze.
Spia trzy pulardy

Spia trzy pulardy

Ta trojaka ma apetyt. Nie wiem czym one są karmione. W czasie jedzenia do gniazda wróciła mama i się poczęstowała z zastawionego stołu.

Ale się bałam o drugiego bocianka. Tutaj zawsze są dwa na noc. Ale teraz już są wszyscy „w domku.”
Maluszki maja już dwa tygodnie. Świetnie sobie radzą. Zaczynaja stawać na prostych nóżkach, jeszcze podpieraja się dziobem lub skrzydełkiem.
Pod wieczór rodzice poprawiali i sprawdzali koronę gniazda. Wiedza, ze to już niebawem zaczna się wędrówki po całym gnieździe.
Pod wieczór rodzice poprawiali i sprawdzali koronę gniazda. Wiedza, ze to już niebawem zaczna się wędrówki po całym gnieździe.
Rodzic chroni młode przed słońcem.
Była zamiana rodziców i karmienie.
Była zamiana rodziców i karmienie.
Kochane juz zaczynaja stawac na wyprostowanych nozkach i robić pierwsze kroczki. Czasem z podpórką
Bylo tez pyszne jedzonko. Ale tutaj znika wszystko w mig.
Bylo tez pyszne jedzonko. Ale tutaj znika wszystko w mig.