BOCIANY - TORUŃ
Re: BOCIANY - TORUŃ
Rano wrócił przekaz. Jest jeszcze więcej części zaczernionych na ekranie. Ludzie chyba nie wiedzą, że i tak nic nie widać z takiej odległości
Kochana nasze Pierniczki przygotowują dołek na pierwsze jajko. Noszą sianko, robią i grzeją dolek.
PB[ OSTATNIO COŚ CZĘSTO MOŻNA ICH WIDZIEĆ RAZRM W GNIEZDZIE
Często jajka są schowane w głębokim dołku. Tutaj nie można nic dopatrzeć przez śmieci. Mam nadzieję że ta folia zostanie nakryta sianem, albo wiatr ją wywieje.
Nic nie można dopatrzeć
Czasami prześwitami wśród tych śmieci coś białego.
Tutaj samica codziennie wskakuje na samca i „kopuluje”

Tutaj samica codziennie wskakuje na samca i „kopuluje”
Wczoraj w nocy 03.04. Samica zniosła kolejne, drugie jajko. Niestety niczego nie można się tutaj dopatrzeć.
Zamiana na dołku. Dzisiaj wieczorem czekamy na kolejne, trzecie jajko.czy coś zobaczymy ?
Sa na 100% trzy jajka. Nie udała mi się fotka gdzie było wyraźnie widać trzecie. Może jeszcze raz zobaczę

Ciekawe czy będzie jeszcze piąte jajko? Przekaz nie zawsze funkcjonuje. Chyba dopiero rano coś zobaczymy.
Nie widać nic. Dolek jest głęboki i czasami coś pokażą, ale nie wiadomo ile maja. Po sposobie wietrzenia, przewracania jaj myślę, że piec.
??? 

Bedzie y czekać teraz do połowy maja na rezultat wysiadywania. Ale śmieci naznosily do dołka.
OPIEKA NAD JAJECZKAMI ALE JUŻ NIEDŁUGO