SKOŁYSZYN - PODKARPACIE
Re: SKOŁYSZYN - PODKARPACIE
Nie mam pojęcia co tutaj się dzieje z tą samica.
Dzisiaj w nocy kolejne jajko. Samica długo stała i zastanawiała się. Tym razem ani razu nie przykryła tego jaja.
W końcu o świcie wyrzuciła drugie jajko na koronę gniazda obok pierwszego.
Dwa jajka w nocy i w ciągu dnia.
Dzisiaj w nocy kolejne jajko. Samica długo stała i zastanawiała się. Tym razem ani razu nie przykryła tego jaja.
W końcu o świcie wyrzuciła drugie jajko na koronę gniazda obok pierwszego.
Dwa jajka w nocy i w ciągu dnia.
Ta samica ciągle zajmuje się tymi jajkami. Wczoraj nawet jedno wzięła do dołka i je wysiadywała. Po 6 minutach znowu wyrzuciła je na koronę. Bidulka jest cały czas sama. Ciekawe czy dzisiaj będzie kolejne jajko.
W ciągu ostatnich 24 godzin samica złożyła trzecie jajko. Kilkakrotnie wyrzucała na koronę wszystkie trzy, potem znowu je przenosiła do dołka. Grzała wszystkie i pojedyncze, znowu je wyrzucała.
Biedna ta samotna samica. Raz odstraszała, ale nikogo nie widziałam w pobliżu gniazda. Teraz popołudniu zajmuje się jednym jajkiem. Trudno jednak stwierdzić które to jest; pierwsze, drugie czy to trzecie?
Biedna ta samotna samica. Raz odstraszała, ale nikogo nie widziałam w pobliżu gniazda. Teraz popołudniu zajmuje się jednym jajkiem. Trudno jednak stwierdzić które to jest; pierwsze, drugie czy to trzecie?
WSZYSTKIE TRZY JAJECZKA BYŁY SAME PONAD GODZINĘ ,BOCIANICA PO POWROCIE ZAJĘŁA SIĘ TYLKO JEDNYM JAJECZKIEM
Z TYCH JAJECZEK NIC SIĘ NIE WYKLUJE .PRZYLATUJE NA PARĘ MINUT I FRUUU .NAWET TYM TRZECIM SIĘ NIE ZAJMOWAŁA
Nadal trzy jaja w gnieździe lub na koronie gniazda. Samica nadal jest sama.
SAMA ZE SWOIMI JAJECZKAMI ,KTÓRYCH NIE OGRZEWA
SKOŁYSZANKA JUŻ NIE JEST SAMA .POPOLUDNIU WYLĄDOWAL W GNIEZDZIE PARTNER PARTNER I ZOSTAŁ PRZYJĘTY .RAZEM POZBYWALI SIĘ JAJECZEK I NOCUJĄ
TU CZEKAMY NA PIERWSZE JAJECZKO ,MOŻE NA ŚWIĘTA BĘDZIE
:aparat:KRZĄTAJĄ SIĘ PO GNIEZDZIE[
HURRA JEST PIERWSZE JAJECZKO 

Ciekawe czy dzisiaj zniesie jeszcze jedno jajko.
Pod nieobecność samca, samica złożyła 6 jaj w okresie od 04.04 do 16.04
Teraz w dołku leży już w sumie siódme jajko tej samicy. Złoży dzisiaj w nocy ósme jajko?
Pod nieobecność samca, samica złożyła 6 jaj w okresie od 04.04 do 16.04
Teraz w dołku leży już w sumie siódme jajko tej samicy. Złoży dzisiaj w nocy ósme jajko?
Brawo niesamowita samica. Najpierw była sama i zniosła sześć jaj. Potem doleciał samiec i ma z nim już trzy jajka. Czy zadziwi nas jeszcze jednym jajkiem ? Zobaczymy. Teraz trzymam kciuki żeby przynajmniej mieli jednego kiwaczka.
To w sumie dziewiąte jajko tej samicy - trzecie w dołku.

To w sumie dziewiąte jajko tej samicy - trzecie w dołku.

Niesamowite
Samica składa tutaj drugi leg. Mają już cztery jajka w dołku.

Nie wiem co mam tutaj napisać.
Gdybym nie obserwowała tego gniazda i nie było możliwości cofania nie uwierzyłabym, że ta samica zniosła w sumie 11 jaj. Tak 11
Dzisiaj w nocy było kolejne. W dołku maja pięć jaj.

Sami oceńcie czy to jest pięć jaj.
Gdybym nie obserwowała tego gniazda i nie było możliwości cofania nie uwierzyłabym, że ta samica zniosła w sumie 11 jaj. Tak 11
Dzisiaj w nocy było kolejne. W dołku maja pięć jaj.

Sami oceńcie czy to jest pięć jaj.

PRZYLECIAŁ NA ZMIANĘ ALE SIĘ NIE DOCZKAŁ WIĘC FRUUUU