ALTLANDSBERG
Re: ALTLANDSBERG
A wpadłam by przywitać się z wami wieczorem ...Dzięki za pozowanie do fotek ...Pa kochane ptaszki.
Irena
Przespały noc w gnieździe.Poczyściły sobie pióra i prze 8,30 rano wyleciały na łąki.
Irena
Wczoraj jeszcze rano były.Wyleciały ok 11 i już na noc nie wróciły A więc odleciały.
Irena
Z rana jeszcze śpiąca.Na razie czeka na partnera.Jest mgliście..Wygląda,że będzie padał deszcz.
Irena
Takie sobie smętne czekania na partnera.No i poleciała go szukać.Może znajdzie ...?
Irena
Jest nowa partnerka.Czy zostanie? czy przegoni ją stara ..jak wróci? Będzie się działo...
Irena
No i jak przypuszczałam przybyła po 16 dniach stara zeszłoroczna partnerka.Od razu wygoniła nową i zabrała się za wyrzucanie jej dwóch jaj.Samiec nie brał w tym udziału.Och to życie brutalne i niesprawiedliwe.Rano na nowo układają sobie życie.
Irena
Jajeczek jeszcze nie ma ale jest nadzieja ,że będą ... może jeszcze dziś . Dziś piękna cały dzień przeleżała w gnieździe .
Irena
Chyba jeszcze nie ma jajeczka a może głęboko w dołku...bo cały czas są w gnieździe..Ale jest nadzieja.Ależ ona brudna...
Irena
IRENKO, JESTEM ZANIEPOKOJONA JEJ SZYJĄ....JAK PRZYLECIAŁA, JUŻ WIDAĆ BYŁO, ŻE COŚ JEST NIE TAK. TERAZ CHYBA JEST JAKAŚ INFEKCJA....