KNITTELSHEIM
Re: KNITTELSHEIM
Dziś też wybrała się do swego gniazda .2 dni temu tez była w gnieździe w nocy.
Irena
Dzisiaj również Jimmy w swoim gnieździe będzie nocowała. Wczoraj tu spadł pierwszy śnieg.Dziś jest w miarę bez śniegu.
Irena
Przyleciała na nocleg..Postała sobie ....popatrzyłai pomyślała,ze jednak dziś tu nie chce nocować...i odleciała...ku naszemu zdumieniu. 

Irena
W zeszłym sezonie wróciły z zimowiska 30 Stycznia...Myślę,że w tym roku będą o 5 dni wcześniej.Zobaczymy.
Irena
W Knittelkowie na razie cisza od bocianów.Nawet i Jimmy nie ma komu zaklekotać.chyba,że gospodarzowi.Ona zawsze wita się z nim.
Jednak już za chwilę będzie tu głośnio.Ja czekam jeszcze na nie z 10 dni.
Na razie Jimmy korzysta z sąsiadującego gniazda nr 4..ale to tylko takie hotelowe przebywanie.
Jednak już za chwilę będzie tu głośnio.Ja czekam jeszcze na nie z 10 dni.
Na razie Jimmy korzysta z sąsiadującego gniazda nr 4..ale to tylko takie hotelowe przebywanie.
Irena

Irena
Sezn 2025
Wiedziałam,.....wiedziałam i czekałam , że na dniach na pewno do G1 przylecą ...Już 3 dni temu post napisałam,że na dniach wrócą...I są. Na razie pani rodzyneczka w G 1 ale Jimmy ma już partnera...Czy to ten stały partner to trudno powiedzieć..wygląda na to ,że tak bo przekłada gałązki.Powodzenia i czekamy na powroty do swoich gniazd.Za 2 dni będzie reszta....
Wiedziałam,.....wiedziałam i czekałam , że na dniach na pewno do G1 przylecą ...Już 3 dni temu post napisałam,że na dniach wrócą...I są. Na razie pani rodzyneczka w G 1 ale Jimmy ma już partnera...Czy to ten stały partner to trudno powiedzieć..wygląda na to ,że tak bo przekłada gałązki.Powodzenia i czekamy na powroty do swoich gniazd.Za 2 dni będzie reszta....
Irena
Dzis wrócił pan bocian z G 6.Od razu wziął się za poprawianie gałązek w gnieździe.Jimmy cieszy się już partnerem od 2 dni.
Irena
Aktualizacja
Stan powrotów w Gniazdach w Knittelsheim .
Doleciała partnerka w G 6 .a więc mamy 2 pary w widocznych gniazdach.W aktualnościach piszą ,że więcej bocianów wróciło do Knittelsheim . Miedzy innymi jeden do G 9.
Stan powrotów w Gniazdach w Knittelsheim .
Doleciała partnerka w G 6 .a więc mamy 2 pary w widocznych gniazdach.W aktualnościach piszą ,że więcej bocianów wróciło do Knittelsheim . Miedzy innymi jeden do G 9.
Irena
Do G 1 na dachu wróciła bocianowa.Brawo.Monitorowane mają komplet .Życzę udanego sezonu w tym roku.
Irena
W G 1 bociany inne.To znaczy jeden z nich nie jest gospodarzem...są wobec siebie nieufni.
Irena
Na razie nie są czyszczone gniazda. Gniazdo w G1 ta korona gniazda jest marna.
Irena
U Knittelsów zaczynają się lęgi.Pierwsza para boćków na dachu ma jajeczko .Klucie przewidywane na 15 Kwietnia.
Irena
Jest jajo i u Jimmy.Bardzo pięknie udekorowały gniazdo.Najładniejsze ze wszystkich tu gniazd.W G1 wcale nie wysilili się.Gniazdo w opłakanym stanie.
Irena
Dążenie ku rodzicielstwu.Tu minął pólmetek w G 1 dach .
Zniesione jaja .
11.03- dach
15 .05 G 6
20 .03 G 5 Jimmy.
14 ---15 Kwietnia czekamy w G 1 na maluszka.
Zniesione jaja .
11.03- dach
15 .05 G 6
20 .03 G 5 Jimmy.
14 ---15 Kwietnia czekamy w G 1 na maluszka.
Irena
Wygląda na to ,że Jimmy w tym sezonie tylko 3 jajeczka ma.
Klucie za 4 dni w G1 .
Klucie za 4 dni w G1 .
Irena
G1 dach maluszek jeden bez oznak życia.3 ruchliwe.Podano posiłek
W G6 są już 3 maluszki.2 jeszcze niewyklute.
W G6 są już 3 maluszki.2 jeszcze niewyklute.
Irena