Jeszcze nie poleciały.
PASŁĘK -WARMIŃSKO - MAZURSKIE
Re: PASŁĘK -WARMIŃSKO - MAZURSKIE
Chyba już młode odleciały. Dzisiaj w ciągu dnia nie spotkałam ich w gnieździe. Teraz jest jeden dorosły.
WCZOAJ I DZISIAJ JEDEN BOCIEK
WARMIJKA I ŻUŁAWEK JESZCZE SĄ W GNIEZDZIE
DZISIAJ JUŻ TYLKO JEDNO Z NICH
WARMIJKA Z ŻUŁAWKIEM PRZYKŁADNIE NOCUJĄ RAZEM
Takie fajne gniazdo, a tak denerwujący podgląd.
Gniazdo w ostatnich latach nie było uszczuplane, a kamerka podniesiona. Teraz nie widać boćków tylko nogi i jak siedzą na dołku. Strasznie to denerwuje. Cofajki też nie ma.
Gniazdo w ostatnich latach nie było uszczuplane, a kamerka podniesiona. Teraz nie widać boćków tylko nogi i jak siedzą na dołku. Strasznie to denerwuje. Cofajki też nie ma.
No i niewiele widzimy, ale i tak wiemy że starają się o potomstwo.
Dzisiaj w nocy samica złożyła pierwsze jajeczko
Podczas obserwowania przekaz przerywają reklamy. Niestety nie wiem coś się stało po powrocie transmisji gniazdo było puste, jajko bez opieki. Po 2—3 sekundach wylądował bociek.
Może wiatr go wywiał? Dzisiaj padał tutaj już deszcz ze śniegiem, a teraz bardzo mocno wieje wiatr, są bardzo silne podmuchy. Boćki mają problem ze staniem na gnieździe.

Podczas obserwowania przekaz przerywają reklamy. Niestety nie wiem coś się stało po powrocie transmisji gniazdo było puste, jajko bez opieki. Po 2—3 sekundach wylądował bociek.
Może wiatr go wywiał? Dzisiaj padał tutaj już deszcz ze śniegiem, a teraz bardzo mocno wieje wiatr, są bardzo silne podmuchy. Boćki mają problem ze staniem na gnieździe.
Dwa wcześniejsze jajka skryte głęboko w dołku, że ich nie widać. Nowe trzecie jajko widać pięknie. W dzień może pokażą wszystkie trzy.

W nocy samica złożyła czwarte jajko. W dzień widać tylko dwa. Dolek jest głęboki.

W KOŃCU UDAŁO MI SIĘ TRAFIĆ NA ZMIANĘ WARMIJKI Z ŻUŁAWKIEM
JEDNO NA DOŁKU ,DRUGIE ZAJMUJE SIĘ TOALETĄ
WARMIJKA OPIEKUJE SIĘ JAJECZKAMI