ŻYWOCICE - OPOLSKIE
Re: ŻYWOCICE - OPOLSKIE
Jeden z czwórki to dowcipniś. Skakał i chodzil po trójce rodzeństwa. Widac było, że sprawia mu to przyjemność.
Przyleciał catering, tylko było trudno go zaserwować, bo były przepychanki. O mały włos a byłyby za gniazdem.
Przyleciał catering, tylko było trudno go zaserwować, bo były przepychanki. O mały włos a byłyby za gniazdem.
Kolejny dzień lenistwa. Widzialam trzy karmienia, ale ani jeden raz aby coś konkretnie ćwiczyły. Czy ktoś widzi tutaj jakieś próby latania?
Tylko czekają na catering.

Strasznie mi tutaj dzisiaj rwało przekaz. Dopiero teraz na wieczór mogłam coś zobaczyć. Tatko był już gotowy z kolacją i odleciał. Od mamci był jeden chyba krecik i drobnica. Ona też zaraz po zrzucie odleciała. Szkoda że nie widziałam tutaj żadnych ćwiczeń. Może jutro będzie lepszy dzień.
Cos tam cwicza i podskakują, ale dla mnie to za mało. Czekamy.
Sa nadal karmienia
Ile jest Bociankow na gnieździe? 3 czy 4
oczywiście 4, jeden się skrył
Sa nadal karmienia
Ile jest Bociankow na gnieździe? 3 czy 4

NIE ĆWICZĄ ,TO I NIE LATAJĄ .CZEKAJĄ PEWNIE NA CUD .PLECACZKI MAJĄ SPAKOWANE A W DROGĘ NA NIEBIESKIE SZLAKI NIE WYBIERAJĄ SIĘ 

Gajko Twoje stwierdzenie o spakowanych plecakach jest fantastyczne.
Dawno tak się nie uśmiałam.
Ja dzisiaj tutaj mam 4 karmienia które widziałam. 11:35; 14:54, 17:32, 18:08 i to na pewno nie było wszystko. W porannym karmieniu było tak dużo, że rodzic jak skończył zrzuty to sam jeszcze poczęstował się z „kupy” gryzoni i zjadł jednego Kreta i chyba nornice/ mysz. A każdy młody też wcinał jakieś gryzonie. Nie wiem ile on w tym swoim wolu tego pomieścił.
Podobna sytuacja w Borowa tam też tyle karmień i nie widzę latania.
Tutaj widziałam dzisiaj ładne ćwiczenia w południe popołudniu.
I w tym gnieździe mamy dowcipnisia, który lubi sobie postać na drugim bocianku. Tutaj nie było to zbyt śmieszne, było widać że młodemu się nóżki uginały. W końcu zeskoczył na dół.

Ja dzisiaj tutaj mam 4 karmienia które widziałam. 11:35; 14:54, 17:32, 18:08 i to na pewno nie było wszystko. W porannym karmieniu było tak dużo, że rodzic jak skończył zrzuty to sam jeszcze poczęstował się z „kupy” gryzoni i zjadł jednego Kreta i chyba nornice/ mysz. A każdy młody też wcinał jakieś gryzonie. Nie wiem ile on w tym swoim wolu tego pomieścił.
Podobna sytuacja w Borowa tam też tyle karmień i nie widzę latania.
Tutaj widziałam dzisiaj ładne ćwiczenia w południe popołudniu.
I w tym gnieździe mamy dowcipnisia, który lubi sobie postać na drugim bocianku. Tutaj nie było to zbyt śmieszne, było widać że młodemu się nóżki uginały. W końcu zeskoczył na dół.
NARESZCIE JEST LOTNIK
Chwilkę później samica z jakimś makaronem? Coś co było przetrawione. Tyle co właśnie odleciała a już 2,5 minuty później przylatuje samiec. Od niego był tylko jakiś mały kąsek i odleciał. Mlode były zawiedzione takim jedzeniem.

Chwilkę później samica z jakimś makaronem? Coś co było przetrawione. Tyle co właśnie odleciała a już 2,5 minuty później przylatuje samiec. Od niego był tylko jakiś mały kąsek i odleciał. Mlode były zawiedzione takim jedzeniem.
W południe były świetne ćwiczenia całej czwórki i krótkie wyloty nad gniazdem. Nie wiem czy to był tylko jeden bocianek, czy dwa, trzy. Tak się mieszały i czasami po dwa podfruwaly, że nie potrafiłam dopatrzeć.
Popoludniu przeszla tutaj ulewa.Bardzo zmokły, ale szybko przeschly i „uporządkowały” piórka.
Popoludniu przeszla tutaj ulewa.Bardzo zmokły, ale szybko przeschly i „uporządkowały” piórka.
Kolejny dzień i jeden młody w terenie a trzy na gnieździe. Dużo i ładnie ćwiczyły ale nie widzę aby wylatywały.

A TO CI NIESPODZIANKA ! GNIAZDO PUSTE ,CALA CZWÓRECZKA W PLENERZE .W KOŃCU POKAZAŁY NAM PO CO MAJĄ SKRZYDLA 

PRZEZ POŁUDNIE TYLKO ''STARZY''W DOMKU
W ciągu dnia było puste gniazdo. I już myślałam że poleciały, kiedy trafiłam wieczorem na jednego rodzica. Ale nie, dwie minuty później już były na gnieździe. Rodzic odleciał.
PRZEDPOLUDNIEM OBLEGAŁY GNIAZDO
POPOLUDNIU PUSTO
POPOLUDNIU PUSTO
WRÓCIŁY W KOMPLECIE NA NOC DO DOMKU
czekały na catering. Rodzic miał kilka gryzoni, każdy coś załapał. Bardzo obfite karmienie.
W ciągu dnia trafiałam na puste gniazdo . Wróciły wszystkie cztery na noc. Dobranoc do jutra.
Samica odpoczywała sobie w gnieździe pod nieobecność dzieciaków. Nagle zaczęła odstraszać, przyleciał też samiec. Odstraszały ponad pięć minut. A potem przyleciał pierwszy młody. Domagał się jedzenia. Samica natychmiast opuściła gniazdo. Samiec po minucie. Mlody obył się smakiem. W ciągu kilku sekund nadleciały pozostałe trzy młode.
Wszystkie cztery widziałam tyko dopołudnia. Potem były dwa młode i puste gniazdo. Wieczorem o zmroku też pusto. Już się wystraszyłam, że poleciały na noc. Ale nie wróciły wszystkie cztery . Dobranoc do jutra.
PRZEDPOLUDNIEM NIE MA NIKOGO.WIECZOREM ZAŚ CAŁA CZWÓRECZKA
DZISIAJ NIE MA MŁODYCH ,NOCUJĄ RODZICE
SMUTNO TROCHĘ BEZ CZWORKI MLODYCH ,ALE MOŻEMY JESZCZE POPATRZEĆ NA DOROSLYCH
NOCUJĄ A WROCILY JAK ZWYKLE JUŻ PO ZACHODZIE SLOŃCA
Dzisiaj popołudniu długo były na gnieździe. Odstraszały i obserwowały niebo. Chyba jakieś krążyły bo tak się przyglądały. Ale chyba nie poleciały o tak późnej porze? Na razie gniazdo puste.