POLKOWICE
Re: POLKOWICE
JAK TAK DALEJ PÓJDZIE TO PEWNIE BEDĄ ZIMOWAĆ LENIUSZKI JEDNE
LUBIĄ SOBIE POLEZEĆ ,POJEŚĆ A ĆWICZYĆ TO IM NIE ZA BARDZO SIĘ CHCE .NAJWYŻEJ SOBIE POCHODZA Z ROZŁOŻONYMI SKRZYDŁAMI
TRUDNO TU SIĘ OBSERWUJE .KAMERKA SIĘ ZATRZYMUJE A TAKZE PIKSELUJE PRZY RUCHU .OGÓLNIE TRÓJECZKA MAŁO CZASU POŚWIĘCA NA ĆWICZENIA .UDALO MI SIĘ ''PRZYLAPAĆ'' TYLKO JEDNEGO NA LEKKIM TRENINGU
Dzisiaj dwa coś ćwiczyły. Tylko że jak dalej będą podskakiwać, to nie będziemy mieć podglądu. Przy wysokich podskokach uderzają skrzydłem o kamerkę i obraz piksluje i się trzęsie. Moze nie dopatrzymy końca sezonu. A jak obraz jest ok to nie widać jak wysoko podskakuja.
Potem była ulewa i bocianki wyglądały cudownie w tych mokrych piórkach.
Potem była ulewa i bocianki wyglądały cudownie w tych mokrych piórkach.
Dzisiaj znowu dwa ćwiczyły. Kamerka jeszcze cała, możemy obserwować. Ale jeden podczas podskoków dotyka ją dziobem

Dziś nie widziałam ładnego ćwiczenia 
Rodzice przynoszą tutaj jakieś białe mięso. Chyba jest to drob i coś jeszcze, czego nie potrafię zidentyfikować.

Rodzice przynoszą tutaj jakieś białe mięso. Chyba jest to drob i coś jeszcze, czego nie potrafię zidentyfikować.
Weszlam na cos takiego i juz myślałam, ze jeden lata, a tu nic z tego.
Kolejne dni i nie widzę lotów, jest też malo ćwiczeń. Wieczorem jeden trochę się starał.
Kolejne dni i nie widzę lotów, jest też malo ćwiczeń. Wieczorem jeden trochę się starał.
CZEKAMY NA LOTY BO NA
RAZIE TO TYLKO KRÓTKIE ĆWICZENIA -- PARĘ MACHNIĘĆ SKRZYDŁAMI LUB SPACER PO GNIEZDZIE
RAZIE TO TYLKO KRÓTKIE ĆWICZENIA -- PARĘ MACHNIĘĆ SKRZYDŁAMI LUB SPACER PO GNIEZDZIE
Nareszcie wyleciały.
Rano było jedzonko od rodzica i potem wyloty.
Najpierw jeden poleciał w prawo. Po około kwadransie dwa naraz w lewo.
Od tej pory nie były na gnieździe. Ale rodzice odwiedzają gniazdo .
BRAWO TRZY LOTNIKI

Rano było jedzonko od rodzica i potem wyloty.
Najpierw jeden poleciał w prawo. Po około kwadransie dwa naraz w lewo.
Od tej pory nie były na gnieździe. Ale rodzice odwiedzają gniazdo .
BRAWO TRZY LOTNIKI

Tak się wczoraj cieszyłam a nie wiem co się stało. Wczoraj do gniazda wrócił tylko jeden bocian. Czyżby już gdzieś poleciały? One przecież nie wylatywały z gniazda? Ja wiem że przekaż się rwie, ale na pewno nie latały płynnie przynajmniej przez tydzień. .
Pozostały młody ubiegłej nocy był sam na gnieździe, potem nad ranem przyleciał do niego jeden rodzic. Mlody cały czas prosił go o jedzenie, ale najpierw nic nie było.
Na śniadanie dostał cos bardzo dziwnego czego nie zjadł i rodzic zabrał dla siebie.
W ciągu dnia wylatywał w teran, ale ogólnie przebywał dużo na gnieździe.
Ta noc spędza z rodzicem.

Pozostały młody ubiegłej nocy był sam na gnieździe, potem nad ranem przyleciał do niego jeden rodzic. Mlody cały czas prosił go o jedzenie, ale najpierw nic nie było.
Na śniadanie dostał cos bardzo dziwnego czego nie zjadł i rodzic zabrał dla siebie.
W ciągu dnia wylatywał w teran, ale ogólnie przebywał dużo na gnieździe.
Ta noc spędza z rodzicem.
DZISIAJ TEŻ TYLKO JEDEN MLODY .WRÓCIL DOPIERO NA KOLACJĘ I ZOSTAL W GNIEZDZIE .OD RANA GNIAZDO ŚWIECILO PUSTKĄ
Po dwóch dniach i nocach nieobecności dwóch bocianków, nagle w nocy przyleciały i zostały do rana. Wygladalo to trochę jak pożegnanie z gniazdem. Mogę się jednak mylić. I odleciały wszystkie trzy w ciągu 2 sekund. Już nie wróciły. Teraz późno po ciemku do gniazda przyleciał jeden rodzic. Zobaczymy czy młode znowu się pokażą
Dzwoniłam już i do centrum kultury i do urzędu miasta ale nic nie pomogło. Przekazu nie ma .

Po 21 wieczorem wrócił przekaz.
Na gnieździe jest jeden dorosły bocian. Dobranoc bocianku.
Mlode chyba już niestety odleciały i są w drodze do Afryki. Zobaczymy jutro, czy nie będzie znowu tak jak kilka dni temu.
Na gnieździe jest jeden dorosły bocian. Dobranoc bocianku.
Mlode chyba już niestety odleciały i są w drodze do Afryki. Zobaczymy jutro, czy nie będzie znowu tak jak kilka dni temu.
Ostatni raz widziałam tutaj jednego bocianka dorosłego 03.08 rano.
Dzisiaj niespodzianka. Wesoły bocuanek. Nie tylko oglądał gniazdo, ale obrabiał kamerkę.
Jakis przelotny bocian z czarna obrączka ElSA
Dzisiaj niespodzianka. Wesoły bocuanek. Nie tylko oglądał gniazdo, ale obrabiał kamerkę.
Jakis przelotny bocian z czarna obrączka ElSA
Jest jeden bocianek. Ale jaki on jest śliczny. Od razu można go rozpoznać wśród innych. Ma pełno czarnych wypustek na białych piórach.
MASZ RACJE PIA ,NIEZWYKLEJ URODY JEST TEN BOCIUŚ . PRZYLECIAŁ DO GNIAZDA OKOLO 11- ej A POLECIAŁ PEWNIE NA OBIAD O 14.30.ODPOCZYWAŁ PRZEZ TEN CZAS ,CZYŚCIŁ SWOJE RZADKO SPOTYKANE PIÓRKA .BOCIUSIU ZOSTAŃ Z NAMI,PROSZĘ
JESZCZE SAM/A/ W POŁUDNIE POLECIAŁA W TEREN I WRÓCIŁA DOPIERO NA NOC
POPOLUDNIU WRÓCIŁ DO GNIAZDA I JUŻ DO WIECZORA GO NIE OPUSZCZAŁ
JEST NASZ SINGIELEK ,SZKODA ŻE NIE MA PARTNERA
CZEKA NA DRUGA POLOWĘ .WIĘKSZOŚĆ CZASU SPĘDZA W TERENIE .DO GNIAZDA WRACA NA ODPOCZYNEK I TOALETĘ
POPOŁUDNIU DO GNIAZDA PRZYLECIAL NOWY BOCIEK Z OBRĄCZKĄ .NIE JEST ON ŻADNYM Z UBIEGŁOROCZNYCH LOKATORÓW .CZUŁ SIĘ W GNIEZDZIE BARDZO SWOBODNIE ,Z MIEJSCA ZAJAL SIE PORZĄDKAMI ,TROSZKĘ ODPOCZYWAŁ ,CZESAŁ PIÓRKA ,KTÓRE WIATR MU ROZWIEWAŁ .PO 3 GODZINACH FRUUU.NA WIECZÓR NIE PRZYLECIAŁPODOBNIE JAK I BOCIAN KTÓRY DOTYCHCZAS ZAMIESZKIWAŁ PRZEZ KILKA DNI TO GNIAZDO
PORANNY WYLOT
PRZYLOT NOWEGO BOCIANA Z OBRĄCZKĄ I JEGO KRZĄTANIE SIĘ PO GNIEZDZIE.NA NOC NIE PRZYLECIAŁ ŻADEN

PORANNY WYLOT
PRZYLOT NOWEGO BOCIANA Z OBRĄCZKĄ I JEGO KRZĄTANIE SIĘ PO GNIEZDZIE.NA NOC NIE PRZYLECIAŁ ŻADEN

PRZEZ POLUDNIE PRZYLECIAL ZNOWU JAKIŚ INNY BOCIAN .INTERESOWAŁY GO PAATYKI W KORONIE GNIAZDA I PO PARU MINUTACH JUŻ GO NIE BYŁO .ODNOCY DO WIECZORU OPRÓCZ JEGO NIKT NIE ZAGLADNĄL