FRENSDORF
Re: FRENSDORF
Bocianek jako pierwszy odważył się skakać coraz wyżej . Pewnie niedługo już poleci z mamą na łąki .
Irena

Bocianek obserwator
bocianek prawie latający
Irena
Poranek u bocianów. Trzy młode ćwiczą, są karmione.
Młodzież jest aktywna ,czasem leniwa czasem zainteresowana krajobrazem okolicy.Wszystko jest ok.
Irena
Pierwszy szczęśliwy wylot bocianka.Okrążył pobliską łąkę i szczęśliwie wylądował na gnieździe.
Irena
Najszczęśliwszy dzień w Zyciu bocianków i ich rodziców.jak już dorosły do wylotu z gniazd.
Irena
Dwa dziś kilkakrotnie wylatywały .Nawet na kilkanaście minut.Trzeciemu wciąż brak odwagi...ale za to bardzo wysoko już skacze,Może jutro poleci.
Irena
Dziś bez zmian..Dwa bocianki latają a jeden wciąż tylko je obserwuje no i jeszcze ćwiczy i lata ale po gnieździe.
Irena
Tu dziś już ostatni wyleciał z gniazda.Dzień po dniu kolejno wylatywali z gniazda No i są na łąkach .
Irena
Od kilku dni latają i szczęśliwie wracają..Rodzice unikają karmienia a młodzież żebrze o nie.
Irena
Tuż przed nocą są wszystkie 3 w gnieździe..
Bardzo mnie to cieszy.
Pada deszcz.To mniej mnie cieszy
Bardzo mnie to cieszy.
Pada deszcz.To mniej mnie cieszy
Irena
Bocianki uczą się życia na łąkach. Pewnie wkrótce odlecą...Może ze 2 tygodnie jeszcze pobędą .Polecą na sejm i tyle ich zobaczymy....
Irena
Przez cały dzień czekają na dzieci..A ich już nie ma..Szczęśliwy to dzień ale czy one o tym wiedzą?
Irena
W dzień tylko dwa młode były w gnieździe.W czasie deszczu jeden odpoczywał.były i rodzice,teraz w nocy są dwa młode.Nie ma od kilku dni trzeciego.
Irena
Dziś już tylko jeden wrócił na noc.A rano po godzinie...od wylotu małego do gniazda wpadły na chwilę rodzice.Teraz gniazdo jest puste .Teraz tzn. o godz.7,30.Po chwili znowu mała odwiedziła na chwilę gniazdo i poleciała pewnie do rodziców.godz.9 ....gniazdo znowu puste.
Irena
Cały dzień nie było młodych. Kilka razy przebywali rodzice. Wieczorem przyleciał znowu jeden z młodych i nocuje.
Irena
Nie ma młodych.Czy tu to jest koniec sezonu.Szkoda ...ale i jest radość z tego ,że z pośród 5 odchowały si e 3 .Nie wyeliminowali żadnego.1 maluszek odszedł z wychłodzenia w pierwszych dniach życia. Drugi..bardzo już podrośnięty też odszedł i długo jego szczątki leżały w gnieździe.
Na noc wciąż przylatuje jeden z młodych.Trudno mu rozstać się z gniazdem.
Ciekawostka
Jak jest młody bocianek to nie ma rodziców...Nawet w nocy.
Na noc wciąż przylatuje jeden z młodych.Trudno mu rozstać się z gniazdem.
Ciekawostka
Jak jest młody bocianek to nie ma rodziców...Nawet w nocy.
Irena
Nie ma tu już młodych. Dziś na chwilę o 18 wpadła mała .Jednak poleciała dalej. Za chwilę wpadła mama od bocianków i do 20 jest w gnieździe.
Irena
Czy to są te młode z tego gniazda? Nie było jednego od kilku dni..Jeżeli tak to może przyleciały pożegnać się z rodzicem na zawsze.Rodzic obok gniazda na dachu.
Ej cofnęłam do samego końca i widzę,że rano pojawiły się i rodzice.Za chwilę wpadły młode i prosiły o posiłek.Rodzice przestraszone nimi wyleciały ale za chwilę wrócił jeden i usiadł na dachu.Młode zobaczyły,że nie mają szansy żadnej na jakikolwiek posiłk.Po chwili poleciały.Na noc nie wróciły.Opiekunowie gniazda przed chwilą wysłały serduszka z balonikami.To znak,że młode pożegnali się z gniazdem.Powodzenia bocianki...
Ej cofnęłam do samego końca i widzę,że rano pojawiły się i rodzice.Za chwilę wpadły młode i prosiły o posiłek.Rodzice przestraszone nimi wyleciały ale za chwilę wrócił jeden i usiadł na dachu.Młode zobaczyły,że nie mają szansy żadnej na jakikolwiek posiłk.Po chwili poleciały.Na noc nie wróciły.Opiekunowie gniazda przed chwilą wysłały serduszka z balonikami.To znak,że młode pożegnali się z gniazdem.Powodzenia bocianki...
Irena
Odpoczynek ,chwila wytchnienia nareszcie od wytężonego odchowu piskląt . Nabieranie sił przed nieuchronną podróżą na południe.
Irena
Mają czas tylko dla siebie.Zregenerują siły .nabiorą masy ciała i pod koniec Sierpnia też odlecą.
Irena