SZCZYTNICA - DOLNOŚLĄSKIE
Re: SZCZYTNICA - DOLNOŚLĄSKIE
TO SOBIE POCZEKACIE NA MOJE JAJECZKA
Jeszcze dwa tygodnie inkubacji. Buba zajmuje się jajkami, Bolo swoimi piórkami.
Raz Buba, raz Bolo przy jajkach. Ale przegapiłam ich zamiane, bo mi przekaz ciągle staje.

Bolo przyleciał z patykami. Buba pokazała mu ślicznego pierwszego kiwaczka. On popatrzył i zajął się koroną gniazda, Buba maluszkiem i jajkami.

Caly dzień był jeden kiwaczek , dopiero pod wieczór było widać pip w kolejnym jajku. Na pewno wykluje się teraz w nocy.
BUBA ZE SWOJA CZWÓRECZKĄ
Przegapialm zamianę. Najpierw był Bolo, potem jest Buba. Oboje dbają wspaniale o swoje skarby.
Piekna czwóreczka. Różnica między pierwszym i czwartym wynosi cztery dni.
Piekna czwóreczka. Różnica między pierwszym i czwartym wynosi cztery dni.
Piekna młodzież. Wprawdzie dzisiaj pada deszcz i są całe mokre, ale widać że są zdrowe i zadbane. Bolo wykorzystał czas opieki i sobie trochę pospał z młodzieżą. Potem przyleciała Buba i przejęła nadzór.I znowu zaczął padać deszcz.
Minely trzy tygodnie od ostatniego wpisu. Wiele się tutaj zmieniło.
Jeden z młodych zachorował i został zabrany do ośrodka w Klekusiowie, gdzie został wyleczony i później wsadzony do gniazda Kleksa i Kropeczki ( wspaniale tam wyrosl na pięknego bocianka).
21.06. młode otrzymały obrączki, zielona na prawą i czarna ELSA na lewą nogę.
I TERAZ NAJWAŻNIEJSZE WCZORAJ 11.06 JEDEN Z MŁODYCH MIAŁ SWÓJ PIERWSZY KRÓTKI LOT.
Wszystkie trzy młode ćwiczyły pod wieczór pomimo niepogody (wcześniej przeszła ulewa). Gniazdo nie jest małe, ale też nie jest duże. Kiedy wszystkie trzy zaczęły skakać i trzepać skrzydłami ciężko było podglądać.
Jeden z młodych zachorował i został zabrany do ośrodka w Klekusiowie, gdzie został wyleczony i później wsadzony do gniazda Kleksa i Kropeczki ( wspaniale tam wyrosl na pięknego bocianka).
21.06. młode otrzymały obrączki, zielona na prawą i czarna ELSA na lewą nogę.
I TERAZ NAJWAŻNIEJSZE WCZORAJ 11.06 JEDEN Z MŁODYCH MIAŁ SWÓJ PIERWSZY KRÓTKI LOT.

Wszystkie trzy młode ćwiczyły pod wieczór pomimo niepogody (wcześniej przeszła ulewa). Gniazdo nie jest małe, ale też nie jest duże. Kiedy wszystkie trzy zaczęły skakać i trzepać skrzydłami ciężko było podglądać.
Tutaj nadal tylko jeden lata. Dzisiaj tutaj padało i było pochmurnie. Te młode nie były chętne do ruchu.
Niestety od wczoraj kamerka nie ładuje przekazu jest głos nie ma obrazu. Jest stopklatka przed uruchomieniem przekazu i tak zobaczyłam, że wszystkie trzy latają. Moze jutro będzie przekaz.

W ciągu dnia zastawałam puste gniazdo. Teraz wieczorem jest Buba i Bolo.
Już wczoraj była podobna sytuacja. Mlode ostatni raz wyleciały z gniazda wczoraj rano.
Szczesliwych lotów kochane bocianki.
Już wczoraj była podobna sytuacja. Mlode ostatni raz wyleciały z gniazda wczoraj rano.
Szczesliwych lotów kochane bocianki.