MUHLIN - SZWAJCARIA
Re: BOCIANY- MUHLIN ,SZWAJCARIA
Maluchy stawaja coraz częściej na wyprostowanych nóżkach, robić pierwsze kroczki. Nawet niezle im to wychodzi.
Maluchy są już na etapie stawiania kroczków i machania skrzydełkami.
Mlode są już tak duze, ze jak stoją, to wzrostem są prawie jak rodzice.
Są tez już zaczepne. Łapią rodzica za dziób.
Młode zostaja często same. Chodzą już po gnieździe. Machają skrzydełkami. To już młodzież.
Było jedzonko, nagroda za grzeczne czekanie.
Są tez już zaczepne. Łapią rodzica za dziób.
Młode zostaja często same. Chodzą już po gnieździe. Machają skrzydełkami. To już młodzież.
Było jedzonko, nagroda za grzeczne czekanie.
To są już podlotki. Najpierw robiły jakie porządki w gnieździe, za plecami mamy. A potem dostały jedzonko od taty. Było fajnie dużo tego. Ale on był umorusany. 

Jakie one są piękne. Chodzą po gnieździe, jak na pokazie mody. A jak rodzic przylatuje to tak pięknie proszą o picie i jedzonko.
Na pierwszym gnieździe bocianki są w ciagu dnia już same na gnieździe. Rodzice zjawiają się by je nakarmić.
zdjecia z wczoraj i dzisiaj.
Wczoraj zobaczyłam próby podskakiwanie ze skrzydełkami. Jeszcze musi poćwiczyć, by mu się to udało.
Dzisiaj jeden czyścił sobie pióra w ogonie jak rodzice. Są tez już tak duze, jak dorosłe bociany.
Wczoraj zobaczyłam próby podskakiwanie ze skrzydełkami. Jeszcze musi poćwiczyć, by mu się to udało.
Dzisiaj jeden czyścił sobie pióra w ogonie jak rodzice. Są tez już tak duze, jak dorosłe bociany.
Sa piękne młodziki. Jeden dzisiaj pięknie, wysoko już „podsuwał ”. Może bardzie podskakiwał, ale to było juz coś. Szkoda ze tego nie nagrałam.
Tutaj już wszystkie latają. W ciagu dnia można zastać „pełne i puste” gniazdo.
Karmienie na gnieździe raczej skromne. Ja zaczęły się domagać o więcej, to rodzic uciekł.
Na noc cała rodzinka na gnieździe
Karmienie na gnieździe raczej skromne. Ja zaczęły się domagać o więcej, to rodzic uciekł.
Na noc cała rodzinka na gnieździe
Marzec 2023
Taki widok tu mamy.

Taki widok tu mamy.

Bocian odpoczywa w gnieździe.

Mają ładny dom i życzę im szczęścia.

POPOŁUDNIU RAZEM W GNIEZDZIE I WIECZOREM TEŻ
Oby sezon był udany.

Starannie ociepla i ogrzewa dołek,może jest już jajko

Tak wygląda wysiadywanie jajek,ale czy są -tego nie wiemy .

Dbam o pióra.

Prawdopodobnie jestjuż jajeczko .bociany się zmieniają .dzisiaj na dołku siedział On ,wróciła Ona i go zmieniła .było też bara bara przed jego wylotem na kolację

Przylecial partner na zamianę, niestety nie doczekał się. Po chwili jak odleciał, wstała by poprawić dołek. Próbowałam coś dojrzeć, ale jest tak głęboki, ze nic nie widać. Nadal nie wiadomo ile jaj maja w dołku. 

Dzisiaj nagrywałam moment zamiany i czyszczenia dołka. Pomimo powiększenia i zwolnionego tępa nic nie można dojrzeć. Dołek jest bardzo głęboki a kamerka za nisko by tam coś zobaczyć.
Chcial koniecznie zobaczyć co ma pod kuprem. On zobaczył. Ale my nic nie zobaczyliśmy