FRENSDORF
Re: FRENSDORF
Miło je obserwować .To bardzo wzorowa para bocianów...Pracowita i troskliwa wobec swojego potomstwa..Brawo.
Irena
Miło tu zajrzeć i je poobserwować...chociaż przez chwilę. Ja zaglądam kilka razy dziennie...oczywiście jak są w gnieździe.
Irena
Były rano i późnym wieczorem wróciły na kolejną noc.A myślałam,ze ich już pożegnałam .
Irena
Dziś i rodzice już opuściły gniazdo.Powodzenia i wysokich lotów i szczęśliwego powrotu.W dzień przebywał w gnieździe obcy bociek.Zamierzał przenocować ale coś go spłoszyło i nagle odleciał .
Irena
Dzisiaj ok godz 8 wpadł do gniazda bocian..To ten co wczoraj wylądował w gnieździe po odlocie gospodarzy. On wrócił wczoraj jeszcze wieczorem ale zaraz wystraszony wyskoczył z gniazda.Właśnie posiedział kilka minut i poleciał na pobliską łakę...Może wróci na noc.
Irena
No i kolejne gniazdo opustoszało...Ostatnie ujęcia odlatującego samotnika dziś o poranku.
Irena
Jest w gnieździe pani bocianowa...ale czy to na pewno gospodyni- właścicielka gniazda??? Może to sama co jeszcze we Wrześniu tu kilka nocy jeszcze była .
Dobrze ,że część już powróciła do gniazd.Zobaczymy co się wydarzy .
Dobrze ,że część już powróciła do gniazd.Zobaczymy co się wydarzy .
Irena
Trudno poznać,czy to zeszłoroczny z gospodarzy.Na noc od kilku dni nie zostaje.Dziś był przed południem ok. 3 godz
.
.
Irena
Czy to na pewno gospodarze...Czy tylko testujący rabusie ?? ...Chyba gospodarze .
Irena
Dziś mija 15 dni pierwszego jajeczka.Mają chyba 5 ich. Jeszcze 2 dni i będzie półmetek wysiadywania pierwszego i drugiego jajeczka.myślę,że17-18 Kwiecień będzie klucie.
Irena
Minął już półmetek i nie długo zostało do wysiedzenia. Oho po wyliczenie wyszło mi że 11 dni do klucia.
Irena