TYRAWA WOŁOSKA - PODKARPACIE
Re: TYRAWA WOŁOSKA - PODKARPACIE
NIE DOCZEKAŁ SIĘ ZMIANY WIĘC FRUUUUU
Tutaj samiczka również lubi sobie posiedzieć i pospać na dołku. A ma na czym siedzieć
Prawie godzinę trwały tutaj prośby i „pikanie” o zmianę miejsca na dołku.
Zostalo im juz tylko ponad 10 dni do pierwszego wykłucia pisklaczka.
Stanął mi przekaz nie wiem czy doszło do zamiany, ale chyba tak.
Stanął mi przekaz nie wiem czy doszło do zamiany, ale chyba tak.
Samiec długo „pukał” by samica wstała. W końcu popatrzył tylko na jajka i poleciał w teren.
Samica sprawdzała jajka. Na pewno coś już czuje. Kilka razy kładła palce na jajkach. Ale jeszcze jest czas więc nic się nie dzieje.
Samica sprawdzała jajka. Na pewno coś już czuje. Kilka razy kładła palce na jajkach. Ale jeszcze jest czas więc nic się nie dzieje.
Zamiana miejsc. Jajka jeszcze całe. Zaczynamy obserwować, czy nie ma pip.
WYKLUL SIE PIERWSZY MALUSZEK. JEST JESZCZE MOKRY I LEŻY . Jutro będzie go już dobrze widać
NIC NIE PRZYBYŁO ,W DALSZYM CIAGU JEST TRÓJECZKA
Jest czwórka. Ciężko jest ją dopatrzeć, bo strasznie słaba jakość przekazu i traci ostrość.
SŁONECZNY RANEK ,MALUSZKI ZAŻYWAJĄ ŚWIEZEGO POWIETRZA
CZWÓRECZKA W KOMPLECIE . BRAWA DLA RODZICOW ZA OPIEKĘ
WYMIANA ,TYRAWKA NA OPIECE
Patrzylam jak pięknie chodzą na wyprostowanych nóżkach i machają skrzydełkami. A przegapiłam zamianę. Akurat odleciała. Ale była kolacyjka. Jakas drobnica i coś dużego na koniec, co złapał najmniejszy dla siebie. Starszaki patrzyły na niego z zazdrością :)
Jeden z rodziców przyniósł wodę. Napoił i zrosił maluszki
Po chwili rodzic odleciał. Maluchy zostały same. Sa bardzo grzeczne. Zaraz zajęły się czyszczeniem piórek. Tylko jeden dziobał coś w ściółce.
Nie były długo same. Wrócił drugi rodzic i było karmienie. Tutaj też były bardzo grzeczne. Nie było walk. Każdy coś sobie skubnął. Ciezko dojrzeć, bo od tylu, ale widać było kilka zrzutów i każdy coś dostał.
Po chwili rodzic odleciał. Maluchy zostały same. Sa bardzo grzeczne. Zaraz zajęły się czyszczeniem piórek. Tylko jeden dziobał coś w ściółce.
Nie były długo same. Wrócił drugi rodzic i było karmienie. Tutaj też były bardzo grzeczne. Nie było walk. Każdy coś sobie skubnął. Ciezko dojrzeć, bo od tylu, ale widać było kilka zrzutów i każdy coś dostał.
Dzisiaj rodzic również nie doczekał się zamiany więc poleciał po wodę.
PRZEDPOŁUDNIEM POD OPIEKĄ RODZICA - NIE WIDZIAŁAM ICH JESZCZE SAMYCH
TATKO BIESZCZADEK I JEGO CZWÓRECZKA
TYRAWKA ZE SWOJĄ DORASTAJĄCĄ GROMADKĄ
ZMOKŁE ''KURKI''CZYSZCZĄ I SUSZĄ PIÓRECZKA
Pomimo że w ostatnich dniach trochę padało, a gniazdo nie jest drożne ( stałą trochę woda ) młode dobrze wyglądają.
Rodzic przyniósł suche siano i zrobił szybko zrzut. Nie wiem co to było, bo stał tyłem. Wszystko szybko zniknęło. To było coś jasnego, jak mięso drobiowe.
Młode pięknie już ćwiczą skrzydełka.
Rodzic przyniósł suche siano i zrobił szybko zrzut. Nie wiem co to było, bo stał tyłem. Wszystko szybko zniknęło. To było coś jasnego, jak mięso drobiowe.
Młode pięknie już ćwiczą skrzydełka.