ŚWIERKLANIEC- ŚLĄSKIE
Re: BOCIANY- ŚWIERKLANIEC
Spełniły życzenie PIa,jest jajko . Przyspieszyły też meblowanie gniazda.

WYsiaduja jedno jajko. Dołek jest tak głęboki, ze nic nie można dojrzeć pomimo bliskości kamerki. Czy zobaczymy dziś wieczorem kolejne jajko? Wątpię
Na razie jest jedno jajko. Może jak dzisiaj wieczorem dołożą drugie to coś będzie widać
WIECZORNE WIETRZENIE I SPRZATANIE W DOŁKU .ILE JEST JAJECZEK TO PO CIEMNICY NIE WIDAĆ
Płot wysoki,bocian siedzi dalej stanu dołka nie znamy.

Dołek ma głęboki na długość dzioba ,jest pielęgnacja ,ilości

Dołek ma głęboki na długość dzioba ,jest pielęgnacja ,ilości

WYMIANA W OPIECE ,W DALSZYM CIĄGU TRUDNO DOJRZEĆ ILE JEST JAJECZEK
Nie wiemy ile maja jajaek w dołku. Może być dzisiaj piąte. Ale tylko one wiedza co maja.

WRÓCIŁ I ZAJĄL SIĘ TOALETĄ ZAMIAST ZMIENIĆ PARTNERA
W KOŃCU PRZYLECIAŁA ZMIENNICZKA
Chyba podsłuchały moje narzekania. Dzisiaj zobaczyłam ich dwoje na gnieździe. A potem rąbek dołka i kilka jaj. Jednak nie do policzenia.
PRZYLECIAŁ ZMIENNIK .NICZYM ZASIADŁ NA DOŁKU TO RAZEM ZAJMOWAŁY SIĘ JAJECZKAMI
Zamiana na dołku. Widać znowu trzy jajka. Może wkrótce dowiemy się ile jaj maja w dołku.
DO ZMIANY NIE DOSZŁO .PO DŁUGIM CZASIE CZEKANIA ,BOCIANICZKA OPUŚCIŁA GNIAZDO .
Gniazdo, gdzie dzisiaj bardzo wiało. Podczas jednej z wizyt samca na gnieździe, poszedł podmuch wiatru i bocian odleciał. Po kilku sekundach powrócił znowu do gniazda.
Jednak bardziej martwiły mnie momenty, kiedy podczas podmuchu korona gniazda z lewej strony się podnosiła. Oby nie doszło tutaj do jakiejś tragedii jak przyjdą mocne zawieruchy.
Widziałam kilka razy oba bociany na gnieździe, ale żadnej zamiany.
Jednak bardziej martwiły mnie momenty, kiedy podczas podmuchu korona gniazda z lewej strony się podnosiła. Oby nie doszło tutaj do jakiejś tragedii jak przyjdą mocne zawieruchy.
Widziałam kilka razy oba bociany na gnieździe, ale żadnej zamiany.

Nie wiem, czy się zamieniły, ale zastałam dwa, po chwili odleciał.
PRACE PORZADKOWE W DOŁKU Z JAJECZKAMI
Ale tutaj wieje. Nie tylko podnosi ta lewa stronę korony gniazda. Drugi bocian miał mały problem z ładowaniem
W końcu podniosl kuper i pokazał mi swojego pierworodnego.

A jak wieje było widać, kiedy rodzic się wypróżnił
Ale zig zag 
W końcu podniosl kuper i pokazał mi swojego pierworodnego.

A jak wieje było widać, kiedy rodzic się wypróżnił

Rano wykluł się trzeci maluszek. Najpierw ciężko było go dojrzeć. Na kolacji widać już pięknie trzy łebki.

Sa trzy maluszki. Nie widziałam jednak dzisiaj zamiany i dwóch rodziców razem. Cały dzień pada deszcz. Gniazdo i bocian są mokre. Ciekawe czy przyleci drugi na noc.
Pada deszcz, jest wszystko mokre. Rodzic odsłonił dołek i maluszki by podać kolacje. Do jedzenia dopchal się najstarszy i prawie wszystko on zjadł. Najmłodszy próbował się dostac do przodu raz prawej, raz z lewej strony. Ale niestety nic nie dostał. Jest jeszcze cała czwóreczka.
Zamiana i karmienie. Sa 4 maluszki, jeden jest bardzo maly i ciemny. Troche sie o niego martwie.
Sa wszystkie cztery bocianki. Najmlodszy jednak jest tak malutki, ze ledwo go widac. Trzymamy kciuki za niego.

Dziś ładna pogoda przywitała maluszki.Słoneczko i maluszki pod parasolem / rodzicem

Chyba od rana czują sie podobnie jak ja .Bo co zajrzę to one ziewają . Nie załapałam się na karmienie, ale szyjki chude. Jeszcze sie dzisiaj zobaczymy maluszki