RAKOWO - CZACHY, PODLASKIE
Re: RAKOWO - CZACHY, PODLASKIE
SMUTNO PATRZEĆ NA PUSTE GNIAZDO
W DZIEŃ I W NOCY TYLKO JEDEN BOCIEK
W ciągu dnia widziałam tylk9 jak odstraszał. Teraz pod wieczór były dwa na gnieździe ale po chwili niestety chyba samiec, chwycił samice za szyję i ją wyrzucił z gniazda. Znowu jest sąm..
W NOCY BYŁ SAM, ALE PRZED POŁUDNIEM JUŻ DOLECIAŁA PARTNERKA! 

WSPANIALE ŻE JEST JUŻ CZACH I RACZKA
WCZORAJSZA BURZA NIE NAROBIŁA SZKÓD W GNIEZDZIE .DZISIAJ PRZEDPOLUDNIEM I POPOPOLUDNIU ZAWSZE BYŁ JEDEN BOCIAN SIEDZIAŁ NA DOŁKU ,POPRAWIAŁ ŚCIÓŁKĘ .MYŚLAŁAM ZE MOŻE JEST JAJECZKO ,POPOLUDNIU PO PRACACH W GNIEZDZIE I NA DOŁKU POLECIAŁ,BYĆ MOŻE ŻE DOPIERO SPODZIEWAJĄ SIĘ JAJECZEK
Maja pierwsze jajko. Strasznie trudno było je dojrzeć.

Nieudana kopulacja
W pobliżu gniazda latał trzeci bocian. Chyba to samiec i się przez jakiś czas oba goniły. Samica przygladala się temu z gniazda .

Nieudana kopulacja
W pobliżu gniazda latał trzeci bocian. Chyba to samiec i się przez jakiś czas oba goniły. Samica przygladala się temu z gniazda .
OPIEKUJE SIĘ JUŻ JAJECZKIEM
Niestety nie widać zawartości dołka. Z zachowaniami wnioskuję, że mogą mieć już dwa jajka
W dołku są trzy jajka. Tak szybko mieszał w dołku, że nie zdążyłam zrobić fotki. .

JAJECZKA SĄ OGRZEWANE I PIELĘGNOWANE