GNIEW - POMORSKIE
Re: GNIEW - POMORSKIE
JAK DO TEJ PORY WCIĄŻ JEST JEDEN KIWACZEK
MALUSZEK LEZAKUJE KOŁO WISELKI A GNIEWKO STOI NA STRAŻY
W dwójkę dbają bardzo o swój jedyny skarb. Maluszek słodko spal na nodze taty.
WCIĄŻ JESZCZE RODZIC MA GO NA OKU
Jaki piękny jest ich jedyny skarb. Prawie już tak duży jak mama.
Rodzic przyniósł jedzonko/ drobnicę, chyba cos co skakało i pełzało. Potem w dwójkę ( rodzic i młody) dziobali bardzo długo po całym gnieździe. Też coś innego, jakaś odmiana w codziennej monotonii dnia.
Rodzic przyniósł jedzonko/ drobnicę, chyba cos co skakało i pełzało. Potem w dwójkę ( rodzic i młody) dziobali bardzo długo po całym gnieździe. Też coś innego, jakaś odmiana w codziennej monotonii dnia.

Od rana lenił się długo, aż w końcu wstał. Zjadł, poszedł na obrzeże, przyleciał drugi rodzic z następnym posiłkiem....
ZAPADŁ ZMIERZCH ,GNIIEWKO I WISEŁKA JUŻ RAZEM W GNIEZDZIE .GNIEWCZĄTKO ZMĘCZONE ODPOCZYWA
RODZICE NA ZMIANĘ PRZEBYWAJĄ ZE SWOIM GNIEWUSIEM W GNIEZDZIE
ODSTRASZANIE I WYMIANA .Z GNIEWUSIEM ZOSTAŁ TATKO
ZMIANA ,Z SYNKIEM ZOSTALA WISEŁKA .GNIEWKO ZAŚ POLECIAL ZA ŻAREŁKIEM
PO DESZCZU CZYSZCZENIE SKRZYDEŁEK
WIECZOREM ZAŚ WYMIANA W GNIEZDZIE .JEDYNAK ZOSTAJE Z MATULĄ
WIECZOREM ZAŚ WYMIANA W GNIEZDZIE .JEDYNAK ZOSTAJE Z MATULĄ
ZMIANA RODZICÓW - DOSTAWA CHYBA MOKREGO SIANKA
.KARMIENIA NIE BYŁO
.KARMIENIA NIE BYŁO

PO KOLACJI MŁODY GOSPODARZY -- ROBI OBCHÓD GNIAZDA I POPRAWIA PATYKI NA KORONIE
W ciągu dnia ciągle widzę go z mamą na gnieździe. Czasami można trafić cała trójka - mama tata i młody. A my czekamy na pierwszy lot młodego. Dzisiaj skończył dopiero 57 dni, ale jest już większy od mamy.
Mlody jest ogromny. Ma długie piękne nogi. Bedzie pięknym bociankiem. Chyba to jest samiec. Podczas ćwiczeń jest zaczepny i podskakiwał wpadając na mamę.
Przyznaje się że dziś niewiele tutaj obserwowałam 
Młody był sam na gnieździe W końcu przylecial samiec. Bocianek oczekiwał na jedzonko. Niestety rodzic troche poklekotal i wskoczył na kamerkę. Mlody był zawiedziony.
Nie wiem czy potem nie miał pierwszego lotu, kiedy rano tak pięknie ćwiczył i szybował.

Młody był sam na gnieździe W końcu przylecial samiec. Bocianek oczekiwał na jedzonko. Niestety rodzic troche poklekotal i wskoczył na kamerkę. Mlody był zawiedziony.
Nie wiem czy potem nie miał pierwszego lotu, kiedy rano tak pięknie ćwiczył i szybował.
Wczoraj 14.07 mlody został lotnikiem. Ja nie mogłam sama obserwować, ale wstawię śliczne filmiki z YT od KAMA 726
Dzisiaj niestety nie obserwowałam dokładnie, tylko wpadałam do niego na chwilkę.

Dzisiaj niestety nie obserwowałam dokładnie, tylko wpadałam do niego na chwilkę.
Mlody ćwiczy na gnieździe i wylatuje w teren. Niestety popołudniu przerwało transmisję. Mysle ze to przez burze.
Rano jeszcze udało mi się chwilkę obserwować, do momentu kiedy poleciał w teren. Jednak potem już nie było przekazu.
Kamie udało się zrobić z rana filmik — KAMA726 z YT
Kamie udało się zrobić z rana filmik — KAMA726 z YT
PRZEDPOLUDNIEM TYLKO RODZICE W GNIEZDZIE .SYNUŚ JUŻ BUSZUJE NA ŁĄKACH
PRZED NOCĄ ZASTAŁAM MŁODEGO W GNIEZDZIE
PRZED NOCĄ ZASTAŁAM MŁODEGO W GNIEZDZIE
GNIEWUS CZEKAŁ PEWNIE NA ŚNIADANKO
GNIEWUŚ Z RODZICAMI BUSZUJE NA LĄKACH ,UCZY SIĘ SAMODZIELNOŚCI
NA WIECZÓR WRÓCIL ZMĘCZONY I ODPOCZYWA
NA WIECZÓR WRÓCIL ZMĘCZONY I ODPOCZYWA