GNIEW - POMORSKIE
Re: BOCIANY Z GNIEWU
Mają co najmniej trzy jajka. 

Przyleciał partner, poklekotały i w długą...

Przyleciał partner, poklekotały i w długą...
GNIEWKO PRACUJE NAD WIĘKSZA ILOŚCIĄ JAJECZEK
Re: GNIEW - POMORSKIE
Dzisiaj sa jakies akcje odstraszania prawie we wszystkich gniazdach. Tutaj rowniez jakies intruzy lataja.
GNIEWKO PRZYLECIAŁ TYLKO DLA TOWARZYSTWA I ODPOCZAĆ OD ZEROWANIA
Prawdopodobny termin klucia to 8 maj - zatem jeszcze pięć dni. 

Mam nadzieję, że w tym roku zobaczymy tutaj pisklęta.

Mam nadzieję, że w tym roku zobaczymy tutaj pisklęta.
NA KROTKO ZAGLĄDNĘŁA DO JAJECZEK
Nie wiem czy cos tutaj bedzie. Jajka cale i jakos nic nie zapowiada klucia. Zeby tylko sie nie powtorzyl zeszloroczny sezon.
Kilka dni temu bylo jakies wieksze zainteresowanie dolkiem. Byly czeste zmiany i noszenie sciolki, sianka. Teraz mam wrazenie ze jest mniej. Nie jest to tylko moje odczucie. Wlasnie zobaczylam filmik KAMA726 na YT i jest tego samego zdania.
No coz jaja cale i nie widac klucia.Plakac sie chce.
Bylo znowu odstraszanie intruza.
Filmik z YT autorstwa KAMA726

No coz jaja cale i nie widac klucia.Plakac sie chce.

Filmik z YT autorstwa KAMA726

Tak mi zal tych bociankow. Kolejny sezon bez maluszkow. Dzisiaj mija 40 dni od zlozenia prierwszego jajka. 

Niestety tutaj juz nic sie nie wykluje. Czy znowu beda do sierpnia wysiadywac ?
Na filmiku widac ze nie ma kiwaczkow i nadal wysiaduja jajka. Widac rowniez jak dymi komin na ktorym jest gniazdo bocianow. To chyba jest para z pieca piekarni. Moim zdaniem tam jest tak cieplo, ze te jajka sie gotuja kazdego roku i dlatego nic sie nie kluje. Ale moge sie mylic. Trzeba by bylo zabrac te jajka do analizy. Sa zaplodnione? Sa ugotowane? Tylko kto to zrobi? Plakac sie chce. Biedne bociany. Chyba lepiej by bylo, gdyby raz zabralo sie te jaja i mielibysmy juz jakies wyniki.
Niestety bocianki dalej wysiaduja, tak jak w tymtym roku. Nic z tego nie bedzie i nikt sie tym nie interesuje. Dlaczego bocianki kolejny sezon nie maja maluszkow.

Sikorka a czemu sama nie zawiadomisz RDOS?
Nadal siedza na tych okropnych jajach.
Nadal siedza na tych okropnych jajach.
W DZIEŃ I WIECZOREM GNIAZDO PUSTE ,CZYLI CZEKAMY NA GNIEWKA I WISEŁKĘ