SARRALBE - FRANCJA
Re: BOCIANY- SARRALBE - FRANCJA
Zamiana na gnieździe i karmienie czworeczki. Najmłodszy nie dopchal się do jedzonka.
Dziś liczyłam podczas posiłku do pięciu....Wszystkie pięknie jadły makarony 

cala piątka się kiwa. Najmniejszy z tylu miał problem dopchać się do jedzenia
Dzisiaj najmniejszy skrzacik całkiem z przodu. Najpierw go nie widziałam ale potem Był w czołówce i mógł się najeść. Rodzic nawet noga przytrzymał największego. Nie wiem czy specjalnie ale chyba przypadkowo :D 

Tutaj jest jeszcze cała piąteczka . Jeden jest bardzo malutki krasnoludem, ciagle w środku.

Piatka leżakuje. I piateczka przy jedzeniu. Najmniejszy całkiem z przodu. Czy mu się tutaj uda przetrwać?
Wydaje mi się, że maluszek da radę - zawsze jest przy talerzu 

Drugi deszczowy dzień - maluchy większość czasu spędziły pod piórami, ale trudno je ogarnąć.. Przyleciał tato z wielką porcją obiadu. Wszystkie jadły ze smakiem 

Dziś już maluchy schną, gniazdo też suche 

Skrzacik jest często w spodeczkiem ogrzewany. Rodzic najpierw odstraszał jakiegoś bociana. A potem wyleciał na chwilunie z gniazda, aby go przegonić .
Dziś słoneczko grzeje. Malutka prosi, żeby jej nie deptać!...

Mialam problem z przekazem, cały czas był obraz zamazany. Ale widziałam cała piątkę.
Jest cała piątka. W gnieździe pomimo ciągłych deszczów troszkę mokrawo, ale jest nienajgorzej. Mały daje na razie radę.
Maluszek yto już nie taki maluszek. To Pudzian normalnie, ma już czarne pióreczka

Slodki skrzacik zawsze w środku. Młode zostaja tez na krótko same na gnieździe. 

Jeszcze jest troszkę mokro, ale dziś bardzo wietrznie. Młodzież się naradza 

Mały już tak bardzo nie odstaje od dużych, udało mu się 

Wczoraj dwa boćki wyszarpywały sobie wielki kęs jedzenia. Jeden połknął, ale kawałek z boku z dzioba wystawał - drugi pociągnął i dalej było "przeciąganie liny". Większy jednak połknął - bałam się, że się udusi...

Dziś najmniejszy idzie swobodnie na sik...

Dziś najmniejszy idzie swobodnie na sik...

Wspaniała ,dorodna piąteczka .Wielkie brawa dla rodzicow za ich trud 

Wieczorem zmokły nieco, jeden suszy skrzydła. Cała rodzinka w domu.

Dziś młode dostały nadajniki i na pewno obrączki. Wydaje mi się, że najmłodszy nie ma GPS-a. Poczekamy...

Mały nie ma nadajnika, a wszystkie mają po 2 obrączki - zieloną na prawej, metalową na lewej nodze.

Mały nie ma nadajnika, a wszystkie mają po 2 obrączki - zieloną na prawej, metalową na lewej nodze.

Dziś było dużo odpoczynku w gnieździe.

Z rana młodzież z rodzicem .
Dawno donica nie zaglądałam. Musze to jutro nadrobić. Dobranoc kochane.
Mlode ustawiły się do jedzenia, ale nic nie dostały i rodzic odleciał. Potem chyba przyniósł wodę, bo wyglądają jak by były mokre.
Troche ciasno tutaj maja na ćwiczenia. Już przy posiłkach jest bardzo ciasno.
Mało miejsca w gnieździe, ale boćki pojedynczo ćwiczą podskoki 

Wczoraj ok. 14 jeden z młodych poleciał na pierwszy lot. Pomimo nawoływania rodzica na posiłek nie wrócił... Do dziś go nie ma 

Dobra wiadomość od mieszkańca, Dominique Klein z fb:
"Pierwszy lot i pierwsze przypadkowe lądowanie
Lorraine wylądowała na małym wewnętrznym podwórku i nie mogła wypłynąć z ziemi.
Sieć SOS bociany się włącza, a Lorraine kończy u weterynarza. Mały egzamin, wszystko w porządku, ale zbyt słabe, żeby wylatać z ziemi. Po próbie lotu jest złapany i 2 bocian w tej samej sytuacji słabości też. Kilka dni jedzenia wystarczy, żeby je naprawić. "

Dobra wiadomość od mieszkańca, Dominique Klein z fb:
"Pierwszy lot i pierwsze przypadkowe lądowanie
Lorraine wylądowała na małym wewnętrznym podwórku i nie mogła wypłynąć z ziemi.
Sieć SOS bociany się włącza, a Lorraine kończy u weterynarza. Mały egzamin, wszystko w porządku, ale zbyt słabe, żeby wylatać z ziemi. Po próbie lotu jest złapany i 2 bocian w tej samej sytuacji słabości też. Kilka dni jedzenia wystarczy, żeby je naprawić. "

Piąty bociek nie trafił na razie do gniazda - chyba jest to trudne w tej chwili, gdyż wszystkie jeszcze nie latają...
Dziś znów przechodzą ulewne deszcze.
Dziś znów przechodzą ulewne deszcze.
Wczoraj wyleciały w teren dwa następne....jeden znalazł się kilka ulic dalej, drugi spadł na polu. Są w tym samym Ośrodku, co pierwszy.... Aktualnie w gnieździe jest najmniejszy i duży, który nie ma wykształconego skrzydła. Pechowe to gniazdo w tym sezonie 

Dziś mam zdjęcie i wiadomość z FB - z Clinique Veterinaire.
"Boćki nabierają sił w tej grupie, po czym zostaną wypuszczone na wolność."

"Boćki nabierają sił w tej grupie, po czym zostaną wypuszczone na wolność."