Od około 19:00 do po 21:00 maluch jest sam, poleguje. Rodzice niedoświadczeni rzadko go niestety karmią i rzadko zjawiają się w gnieździe. Opiekunowie gniazda nie pozwolą by maluchowi stała się krzywda. Jutro ma odbyć się obrączkowanie młodego bocianka.
Kolejne spostrzeżenia obserwatorów i opiekunów gniazda poniżej: https://www.tvsyd.dk/storkene/storkeung ... -foraeldre Smutny los tego młodego, często sam, 2 ostatnie godziny nie widziałam by było karmienie. Odbije sobie po wylocie z gniazda.
Tak strasznie mi go żal. Jedno karmienie trochę dżdżownic na takiego młodzika to jak bułeczka dla Pudziana
Zjadłby dużo więcej
Próby załatwiana nic nie wydaliłWidać ,że słabiutki jest,chodzi nożyny się uginają
Już sobie lata.Widziałam raz odlot , nawet mu sprawnie poszło.Kamerka tak ustawiona teraz aby było go widać na łące, ale chyba gdzieś indziej poleciał.
Powodzenia mały
I tyle bylo z karmienia
Sporo dziś obserwowałam to gniazdo, wydaje mi się ,że młody dziś jeść nie dostał
Obserwowałam pilnie wczoraj to gniazdo. Młody jak zwykle czekał na karmienie, ja go nie widziałam . Ale , na łące pod gniazdem żerowały dwa bociany.,odniosłam wrażenie ,że to rodzice , którzy jakby go zapraszali. Młody tak że ich widział , poleciał kiedy tamte były nad oczkiem . Szedł do nich ale tamte odchodziły od niego. Dobrą godzinę trwała tamta sytuacja. Filmiki z wczoraj
Rodzice w dalszym ciągu są , to pozytywne ,że nie opuścili jeszcze dziecka. Ciągle je widać na łące pod gniazdem. Młody wylatuje na długo ,może się nauczy żerować . Dziś go długo nie było.
Dziś sporo się działo. Młody wylatywał i długo go nie było. Rodzice jeszcze są , a przynajmniej jeden.Pod nieobecność młodego dorosły przyleciał.Trochę sprzątał ,zruszył ściółkę i położył się odpocząć . Ale młodziak przyleciał i prosił o jedzenie.Rodzic zwiał .Po odchodach widać ,że niewiele je
On nawet żabot ma niewykształcony dostatecznie.Młody rano Przylot rodzica
W gnieździe nocują rodzice. Ranja zdecydowała się na podróż na południe.Ryzykowna decyzja ale być może od innych bocianów nauczy się tego czego nie nauczyli jej rodzice.Pomyślności mała księżniczko,trzymam kciuki za ciebie . Do zobaczenia
Młoda Ranja w drodze, w gnieździe rodzice spędzają noc
Annika towarzyszka Tommiego info Partnerka Tommy'ego Annika , piszą, że od początku lipca nie widziano jej na gnieździe w Ravsted (3 km od Smedager), gdzie znalazła schronienie, wszyscy z niecierpliwością czekają na jej wiosenny przylot z nowym partnerem.