Tak pisali na stronie madarkes ...coś tam , że zostanie gniazdo zmienione( tlumaczenie googla) .Oni chyba zmienili ustawienie kamerki , jest moim zdaniem lepiej
Na ich kamerkach można podgladac takze np .sikorki
To jedno z moich ulubionych gniazd i z radością mogę oznajmić ,że dziś do gniazda powróciła samica.Jest to para już od kilku lat przebywająca razem. Byla bardzo zmęczona i po czasie powitań ( radosne klekotanie) położyła się na odpoczynek.
Choć ta niecnota nie dal jej za dlugo odpoczywać ,wiadomo to często okazywał damie swego serca wiele czułości
Nie wiem tylko czemu na powitanie swej kobiety zamiast umyć się , może założyć krawacik , to jeszcze bardziej się ubrudził
Widziałam. Ledwie przyleciała , poklekotały jak zwykle na powitanie, ona bidulka padła zmęczona długim wyczerpującym lotem do domu. A ten bezecnik łaził kolo niej i...no chciał wiadomo co. A ona jak sie w końcu położył to na niego narobiła. Niech se nie myśli ten chop bezecnik jeden
Kalinko on i tak już troszkę wybielał, jak przyleciał to się zastanawiałam , czy już czarny czy jeszcze biały.Teraz tylko został mu szlaczek ,żabot i pierś już prawie biała