MLODE W KOMPLECIE
BRZYDOWO K/OSTRÓDY,WARMIŃSKO - MAZURSKIE
Re: BRZYDOWO K/OSTRÓDY,WARMIŃSKO - MAZURSKIE
MLODE W KOMPLECIE
SĄ W KOMPLECIE
Od wczoraj są tylko dwa młode. Jeden chyba już wyruszył w podróż.
PRZEZ POLUDNIE JEDEN MŁODY ODPOCZYWAŁ .NA WIECZÓR JUŻ SĄ DWA
W POLUDNIE PUSTO .WIECZOREM ZAŚ DWÓJECZKA
RODZIC WRÓCIL O ZMROKU DO GNIAZDA
DZISIAJ COŚ WCZEŚNIEJ WROCIL DO GNIAZDA NA ODPOCZYNEK I NOCLEG
W ciągu dnia i na noc trafiam na jednego dorosłego bocianka.
W ostatnich dniach trafiam tutaj na odpoczywającego bocianka. Był bardzo często na gnieździe. Myślałam już że może ma kontuzje.
Ale nie, to są dwa bociany. Tylko że chyba samiec wyrzuca samice i jej nie wpuszcza na gniazdo.
Nie wiem czy może stara samica/ samiec zginęła i to jakaś nowa?
Dzis wieczorem jeden ładnie sobie leżał. Jak zauważył nadlatującego drugiego to go witał i zapraszał. Niestety, ten który przyleciał przepędził tego, który już był na gnieździe.
Ten wyrzucony próbował kilka razy dostać się na gniazdo, niestety nieskutecznie.
Ciekawe jak to tutaj się skończy ?
Ale nie, to są dwa bociany. Tylko że chyba samiec wyrzuca samice i jej nie wpuszcza na gniazdo.
Nie wiem czy może stara samica/ samiec zginęła i to jakaś nowa?
Dzis wieczorem jeden ładnie sobie leżał. Jak zauważył nadlatującego drugiego to go witał i zapraszał. Niestety, ten który przyleciał przepędził tego, który już był na gnieździe.
Ten wyrzucony próbował kilka razy dostać się na gniazdo, niestety nieskutecznie.
Ciekawe jak to tutaj się skończy ?
Czy w ciągu dnia czy teraz wieczorem, ciągle widzę jednego bocka. Ja ich nie rozróżniam.
WROCIL COŚ DZISIAJ WCZEŚNIEJ
Dzisiaj znowu obserwowałam jak nie wpuszczał jednego na gniazdo. Trudno mi je odróżnić.
Jeszcze wieczorem znowu odstraszał, ale nie widziałam kogo.
JEST JEDEN TYLKO CZY NA NOC WRÓCI?
NIKT NIE NOCUJE ,PRZEDPOLUDNIEM JESZCZE WIDZIALAM BOCIANKA
NIE MA TRANSMISJI
Rozmawialam dzisiaj tel. ze przedstawicielką szkoły ( gniazdo znajduje sie na budynku szkoły) oraz informatykiem. Wszystko jest gotowe do przekazu, jednak gdzieś tkwi jakiś błąd, na dniach musi ruszyć transmisja.
Najważniejsze ze dzisiaj rano o godzinie 9 przyleciał pierwszy gospodarz gniazda.

Najważniejsze ze dzisiaj rano o godzinie 9 przyleciał pierwszy gospodarz gniazda.

Sa już dwa bocianki na gnieździe. Niestety jest jakiś problem z przekazem. Robią wszystko żeby jak najszybciej go udostępnić

Dzisiaj dostałam nowy link. Szkoda że mnie od razu nie powiadomiono tylko musiałam się upominać. Nie wiemy kiedy było pierwsze jajko. Mogło być już na początku miesiąca bo bocianki były już pod koniec marca.
W dołku mają na pewno 4-5 jaj. Muszę jeszcze poobserwować, bo na razie nie widać dokładnie zawartości dołka.
https://dktr.pl:10343/5138dbb3-c83c-4d6 ... 8aea3.html
?????
Już wiem, że w dołku mają pięć jaj
W dołku mają na pewno 4-5 jaj. Muszę jeszcze poobserwować, bo na razie nie widać dokładnie zawartości dołka.
https://dktr.pl:10343/5138dbb3-c83c-4d6 ... 8aea3.html

Już wiem, że w dołku mają pięć jaj
Ciekawe do kiedy muszą wysiadywać? Dowiemy się jak zobaczymy kiwajace lebki.
Dzisiaj zaglądają czesto do dołka i coś nasłuchują. Nie wiem kiedy mają termin kłucia. Trzeba teraz częściej tutaj zaglądać.