HOCHSTADT
Re: HOCHSTADT
W końcu są dziś razem.Szkoda,że Odszedł wieloletni opiekun gniazd.Może trochę świeżej ściółki otrzymałyby te boćki o tej zimnej porze.
Irena
Tylko jeden...ale kto??/
Po kilku godzinach czekania by bociek zmienił pozycję widzę,że to jest pani Frieda.Nie ma Geromego .
Po kilku godzinach czekania by bociek zmienił pozycję widzę,że to jest pani Frieda.Nie ma Geromego .
Irena
9 listopada zostawiłam komentarz na temat braku suchej ściółki w gnieździe.niesamowite nie tylko mnie przyszło do głowy tak pomyśleć. A tu proszę i bez opiekuna,Ś p. postarano się o suchą słomę.Brawo.Szkoda,że nie ma boćków.Zdjęcie z 13 i dziś.
Irena
Gniazdo ze stołówką czekało na nich długo.Właśnie wróciła Frieda i wcale nie jest zainteresowana tym podrzuconym menu.Pewnie jest najedzona.widać nogi ubłocone aż po pas.Dobrze by było by trochę zostawiła dla Gerome.Na razie wszystko ok.
Irena
Czyżby na prawdę były najedzone??/Kurczaki leżą tu już od 3 dni.Czy jeszcze nadają się do konsumpcji??
Irena
Gerome w dzień był w gnieździe.Polegiwał sobie.Poznałam go ... ale czy na pewno? po dziobie.
Na noc nie został.
Na noc nie został.
Irena
Witaj Gerome. Dziś znowu odpoczywa. Chyba jest codziennie .Cieszę się,że jesteś.
Irena
Niesamowite.No po prostu nie wierzę.Gerome z Friedą.... Widok dawno nie widziany.
Irena
Po sylwetce domyślam się, ze może to być tym razem Frieda..
.Szkoda, że ciemno w gnieździe.
.Szkoda, że ciemno w gnieździe.
Irena
Smacznego boćki.Macie lepiej niż w restauracji.Śniadanie podane do łóżka.Zjadły po 2 kurczaki i wystraszone nagle odleciały.To chyba stada gołębi wystraszyły je.
Irena
Dziś są we dwoje.Kilka dni temu jeszcze było dużo śniegu.Teraz nie mają jego.Jest dobrze.
Irena
Na razie zima zapowiada się optymistycznie.Dziś też są w gnieździe. Jest coraz lepiej.Trzymaj się Gerome.i Frieda też.
Irena
Widoki z gniazda w dniach 16, 17 i 18 stycznia.
Gerome trochę kuleje, dzisiaj zaglądał do kamery i później frunął w górę, czy usiadł na kamerze ?
Tego nie było widać. Myślę, że miał taki zamiar, ale chyba poleciał dalej.
Gerome trochę kuleje, dzisiaj zaglądał do kamery i później frunął w górę, czy usiadł na kamerze ?
Tego nie było widać. Myślę, że miał taki zamiar, ale chyba poleciał dalej.
Przed południem wyleciały na śniadanie.Najpierw Frieda a za niecałą godzinę Gerome.. Widać,że dobrze się mają.
Irena
Jest i nasza smętna para.Ale w drugiej kamerce dzieje się prawdziwa wiosna.Wróciły bociany a w tym mieście jest duzo gniazd bocianich.Na razie jest pewnie głośno i trwa wielki rwetes.Powodzenia.
Irena

Dawno nie zaglądałem do gniazda Gérôme'a i Friedy, głównie ze względu na fatalną łączność (trzeba długo czekać na otworzenie się strony transmisji). Dzisiaj udało mi się tu zajrzeć i z zaskoczeniem dowiedziałem się, że bociania para wysiaduje już 5 jajek

Wysiadywanie trwa, a któryś z bocianów przyniósł do gniazda czerwoną tkaninę. Takie śmieci zdarzają się w bocianich gniazdach coraz częściej, bo ptaki żerują chętnie na wysypiskach...
Kolejny dzień wysiadywania 5 jaj. Szkoda, że z trudem udaje mi się otworzyć stronę transmisji z tego gniazda - zwykle trwa to kilka minut i tracę cierpliwość 

Stanisławie.miło że odwiedziłeś starego przyjaciela.Przykro mi,że coś Ci tu nie gra?? dla mnie strona po kliknięciu na link otwiera się dobrze..Nie zniechęcaj się.Gerome na Ciebie czeka...Właśnie siedzi na swoich skarbach.No i boćki nad miastem.Gniazd z 7 na pewno .
Irena
Wysiadywanie trwa w najlepsze, a czerwona tkanina już zniknęła z gniazda
PS
Irlandio
- moje problemy z odbiorem transmisji wynikają prawdopodobnie z tego, że śledzę ją w telefonie i stąd trudności w jakości odbioru. Z odbiorem przekazu z innych gniazd nie mam jednak żadnych kłopotów...

PS
Irlandio

Kolejny dzień wysiadywania. Akurat zawsze trafiam na wysiadującą Friedę i stojącego obok Gérôme'a. Jestem jednak pewien, że bociany zgodnie zmieniają się w tym obowiązku
.