NITTENAU i PAPENDORF
Re: PAPENDORF
Jest piękna nieznajoma i oczywiście został wznowiony przekaz ...co mnie bardzo ucieszyło.
A już myślałam, ze przekazu nie będzie aż do wiosny.
A już myślałam, ze przekazu nie będzie aż do wiosny.
Irena
Sympatyczna królewna już przybyła na nocleg . Zdjęcie z przed 2 dni i wczorajsze. Codziennie tu nocuje. Co to będzie jak wrócą gospodarze.

Irena
Jakaś magiczna siła ciągnie mnie do tych bocianów...miło ,że są i żyją wśród nas nawet w zimie.
Irena
Wcześnie kamerka przechodzi na nocny tryb . Jest już bociek gotowy do noclegowania.
Irena
Re: NITTENAU
Sezon2023
Jest już dziś pierwszy bocian. Długo na niego czekałam bo od połowy Lutego. Dziś jest 5 Marzec. W zeszłym sezonie była pierwsza pani bocianowa z pochodzenia Szwedka i miała dwie obrączki. Przyleciała już 20 Lutego. Czekała tylko kilka dni na partnera. Myślę, że to jest ten sam partner.
Zeszłoroczni. Pan boć to ten sam co jest dziś.
Dziś
Jest już dziś pierwszy bocian. Długo na niego czekałam bo od połowy Lutego. Dziś jest 5 Marzec. W zeszłym sezonie była pierwsza pani bocianowa z pochodzenia Szwedka i miała dwie obrączki. Przyleciała już 20 Lutego. Czekała tylko kilka dni na partnera. Myślę, że to jest ten sam partner.
Zeszłoroczni. Pan boć to ten sam co jest dziś.
Dziś
Irena
Czekał cały dzień na partnerkę. Nie chcę nawet myśleć, że coś jej się stało. Zawsze wracała ła o kilka dni wcześniej od partnera .
Śpi w nocy.
Śpi w nocy.
Irena
O ja jaka radość we mnie i może w gnieździe. Dziś rano wróciła dwuletnia stażem partnerka-Szwedka.

Irena
SEZON 2023
Tu jest pani bocianowa. Może i była cały czas. Nie było przekazu od dawna.A może po prostu była zmieniona strona
Tu jest pani bocianowa. Może i była cały czas. Nie było przekazu od dawna.A może po prostu była zmieniona strona
Irena
Noo nie bardzo zasługują na pochwałę.W gnieździe brak nowych gałązek. Nie ma ściółki. Nie szybko tu będzie jajeczko.
Irena