ALFELD
Re: ALFELD
Młode często wylatują.Wracają na chwilę.Przeważnie o tej samej porze.Wiedzą,że mogą jeszcze wyżebrać od rodzica jąkąś przekąskę....
Irena
Rano i w nocy i jeszcze w dzień chwilowo są młode .Są karmione i dobrze im tu.Dodatkowo dziś na łące trwa belowanie siana i jest głośno.
Irena
:okok:No nie całkiem ok...
Nad ranem w gnieździe grasowały drapieżniki .zajrzałam do mądrej księgi Google i wyczytałam,że są to Szopy.
Szopy w Brandenborgii to już inwazyjny gatunek drapieżników.
Stanowią poważne zagrożenie dla ptaków i innych zwierząt.
Nad ranem w gnieździe grasowały drapieżniki .zajrzałam do mądrej księgi Google i wyczytałam,że są to Szopy.
Szopy w Brandenborgii to już inwazyjny gatunek drapieżników.
Stanowią poważne zagrożenie dla ptaków i innych zwierząt.
Irena
Wczesnym ranem wyleciały z gniazda. Niestety nie wróciły na kolejną nic. Czyli opuściły i odleciały.
Irena
Oszukały nas ??
...Dziś są.chyba,że to inna para...przyleciała na noc.
a jednak to gospodarze.Pani bocianowa ma taką samą obrączkę co miała.

a jednak to gospodarze.Pani bocianowa ma taką samą obrączkę co miała.
Irena
Są boćki w gnieździe.Ale czy na pewno to gospodarze? Myślę,że tak.Ich zachowanie na to wskazuje.Ale myslę,że tylko pan bocian jest tu gospodarzem.
Irena
Terka częściej tu zaglądaj.
Będzie mnie miło.
Pani bocianowa ma niską obrączkę na prawej nodze. To gospodyni gniazda...i chyba jej zeszłoroczny partner.
A w gnieździe chyba sytuacja ustabilizowana. Bociany zostały na drugą noc.

Pani bocianowa ma niską obrączkę na prawej nodze. To gospodyni gniazda...i chyba jej zeszłoroczny partner.
A w gnieździe chyba sytuacja ustabilizowana. Bociany zostały na drugą noc.
Irena
Spokojny poranek w Alfeld. Bociany znoszą materiał budowlany i umacniają więzi.