ROTTENBACH
Re: ROTTENBACH
Wieczorem wróciła pierwsza a już za kilka minut dołączyła partnerka. W nocy są we dwoje.
Irena
Dzisiaj wróciły przed zmrokiem.

Najlepiej wyspać się w domu.

W domu czekają na wiosnę.

Są dziś...Z resztą są i codziennie.. miło jednak widzieć, ze są w dobrej kondycji i radzą sobie .
Irena
Oj jak marnie tam w tym gnieździe....błoto ,błoto .... Na dworze deszcz ze śniegiem.
Czekamy do wiosny....
Czekamy do wiosny....
Irena
Ta para chyba nie zazna głodu. Rybki w zasięgu wzroku .Widać często po ubłoconych nogach, że brodzą w płytkich stawach i cokolwiek znajdują.
Irena
Mają jedzenie i na pewno cieplejsze schronienie.W gnieździe leży śnieg ,bocianków nie ma,na nocleg nie przyleciały.

Nie spodziewałam się ich . ... aczkolwiek czekałam na powrót codziennie .
Co mnie przychodzi do głowy...A no takie przemyślenie...
.Ostatnio jak było mroźno i biało,,,, nasze piękne zwiały pewnie do cieplejszych rejonów w Niemczech. A taki region to Badenia-Wirtembargia To niedaleko Szwajcarii. Jest tam Jezioro Bodeńskie. A nieopodal jest miejscowość Markdorf. Tam przez kilka dni zaobserwowałam ,że na nocleg zlatuje tam dużo bocianów. Dziś natomiast nocuje tam tylko jeden bociek a wczoraj było na jednym dachu ponad 12.Wczoraj w tym gnieździe nikogo nie zastałam.może uznaly ,że czas wracać na święta do siebie ...No i są....
w Markdorf
Przez kilka poprzednich dni i dzisiaj...
No i nasza niespodzianka : Jeszcze dziś wczesnym wieczorem pustka i w nocy...nooo proszę...są.
Co mnie przychodzi do głowy...A no takie przemyślenie...

w Markdorf
Przez kilka poprzednich dni i dzisiaj...
No i nasza niespodzianka : Jeszcze dziś wczesnym wieczorem pustka i w nocy...nooo proszę...są.

Irena
Rano wyleciały na ryby.Partner siedział na kamerce i nawet nie zauważyłam jak wystartował z niej.Zdążyłam uchwycić tylko ogon jak lądował nad stawem ....tym ostatnim.No i za chwilę piękna poderwała się do lotu za nim.Powodzenia i najedzcie się.
A tak poza tym pada duży deszcz.
A tak poza tym pada duży deszcz.
Irena
Przetrwały odpalanie fajerwerków w głębokim szoku.
Szczególnie pani bocianowa najadła się dużo strachu i stresu .
Szczególnie pani bocianowa najadła się dużo strachu i stresu .
Irena
Tyci tańce na wietrze i małe przepychanki z patykami leżącymi w gnieździe.
Miłe i zabawne boćki
.
Miłe i zabawne boćki
.
Irena
Dzisiaj też wieczorem obecne.

Dzień wietrzny i deszczowy ,zostały w gnieździe.

Może znalazły schronienie i pożywienie w cieplejszym miejscu . Jest lakki mróz.

Spokojnej nocy.

Niestety zimno i mokro.
Irena