MUHR AM SEE
Re: MUHR AM SEE
Są boćki już w gnieździe. Szkoda , że ta zasłona czy przysłona psuje widok w gnieździe i zasłania dużą część gniazda..
Irena
Ta para ma gdzieś dodatkową metę na noclegi i nie tylko noclegi.
Dziś tylko jeden z boćków gościł przez pewien czas w gnieździe.Na noc nie ma żadnego z nich.
Dziś tylko jeden z boćków gościł przez pewien czas w gnieździe.Na noc nie ma żadnego z nich.

Irena
Przestała całe przedpołudnie w gnieździe....czesząc sobie pióra.nn
Noo bo co tu robić ,kiedy tyle śniegu.

Irena
Nareszcie działa kamerka.. Niestety bocie nie nocują w gnieździe...ale rano do niego wracają i je strzegą przed potencjalnymi -chętnymi do tego gniazda,
mogłyby już i zostawać na noclegi...
mogłyby już i zostawać na noclegi...
Irena
Są i pilnują swojej kwatery. Trochę tu sypnęło śniegiem...noo w końcu jest zima.
Irena
One tylko wpadają na chwilę do gniazda.
Zobaczą ,że wszystko w porządku postoją i na noc lecą gdzieś dalej.
Zobaczą ,że wszystko w porządku postoją i na noc lecą gdzieś dalej.
Irena
Nocowały w gnieździe. Rano wylatywały i przeganiały .....coś...
W końcu poleciały na łąki.

W końcu poleciały na łąki.
Irena
Sezon 2023
To są bociany zimujące. Do tej pory miały inną metę na noclegi. Teraz zaczęły noce spędzać tu. To znak ,że idzie wiosna i czas na otwarcie nowego sezonu.
Zaglądałam do nich w ciągu dnia kilka razy i nie zastałam ich w gnieździe,. . Teraz idąc spać zajrzałam i widzę ,że nocuje jeden bociek.
Może są i dwa. Niestety duża przesłona chowa nam bociany. Spokojnej nocy piękne.
To są bociany zimujące. Do tej pory miały inną metę na noclegi. Teraz zaczęły noce spędzać tu. To znak ,że idzie wiosna i czas na otwarcie nowego sezonu.
Zaglądałam do nich w ciągu dnia kilka razy i nie zastałam ich w gnieździe,. . Teraz idąc spać zajrzałam i widzę ,że nocuje jeden bociek.
Może są i dwa. Niestety duża przesłona chowa nam bociany. Spokojnej nocy piękne.
Irena
Mają teraz za zadanie strzec gniazda przed intruzami. Noo i szykować gniazdo do lęgu.
Irena