NEUKIRCHEN
Re: NEUKIRCHEN
Są 2 maluchy..Co mnie bardzo cieszy bo myślałam,że mają tylko jednego malucha...
Irena
Dwa maluchy ...miejmy nadzieję...dorosną i wylecą z gniazda.Niestety 2 następne zweryfikowała ulewa i długie ochłodzenia.
Irena
Ten drugi schowany za pierwszym chyba ma się dobrze.Rusza się a więc ok.Teraz ten wstał i usiadł za drugim,I ten pierwszy co wtedy był drugim czesze sobie pióra .A na koniec wstał ...to ten co obawiałam się,czy żyje .i pokazuje całą swoją sylwetkę. Są oba i otrzymały przekąskę .
Irena
zawsze jak widzę śpiące bocianki to ogarnia mnie niepokój.Tu myślę,że tylko śpiące są a właściwie drzemiące.
Irena
W samo południe...rodzeństwo urosło. Jeden nawet większy od rodzica ..rodzic za gniazdem na dachu.
Irena
Czy tu są młode?//Nie wiadomooo.Na pewno jest bocian odpoczywający..ale czy to młody??/
Irena
Dwa młode wróciły z łąk i czekają na rodziców.Pewnie jeszcze załapią się na posiłek....a może już nie.
Irena
wieczorem wróciły.Widać 3 bociany . Ale nie wiem kto z nich. Na pewno jest jeden z rodziców i dwa młode..lub 1 młody i dwoje rodziców...
Irena