HOCHSTADT
Re: HOCHSTADT
Kilka obrazków z dzisiejszego spokojnego dnia w gnieździe Gérôme'a i Friedy, cierpliwie dbających o wysiadywanie 5 jaj 

Tym razem to Gérôme przejął obowiązek wysiadywania, podczas gdy Frieda zajmuje się toaletą upierzenia
.

Poniżej zapis fotograficzny z dzisiejszego spokojnego dnia w gnieździe Gérôme'a i Friedy
.

Dzisiaj udało mi się wreszcie trafić na moment odsłonięcia pięciu wysiadywanych jajek 

Zamieszczam poniżej kilka obrazków z dzisiejszej obserwacji
.

A ja zastałem bocianią parę już razem w gnieździe - Frieda stoi, a Gérôme dalej wysiaduje 

Trwa spokojne wysiadywanie pięciu jaj. Wieczorem przy tym bocianim obowiązku zastałem Gérôme'a, który troskliwie poprawiał dołek 

W gnieździe Gérôme'a i Friedy panuje harmonia i spokój. Szkoda tylko, że co pewien czas pojawiają się tu różne śmieci - kawałki tkanin bądź kartonu 

Poniżej krótka fotodokumentacja z dzisiejszego dnia w gnieździe 

Mija kolejny dzień zgodnego wysiadywania pięciu jaj przez Friedę i Gérôme'a 

Dzisiaj trafiłem między innymi na moment przetaczania jajek i drenowania dołka przez Friedę. W tym czasie Gérôme zajmował się toaletą upierzenia
.

Gérôme i Frieda zgodnie dzielą się obowiązkami związanymi z wysiadywaniem pięciu jajek 

W załączeniu krótka fotorelacja z dzisiejszej obserwacji 

A oto obrazki z dzisiejszej obserwacji 

Zarówno Gérôme, jak i Frieda zgodnie dzielą się obowiązkami związanymi z wysiadywaniem. Szkoda tylko, że co pewien czas przynoszą śmieci do gniazda 

W gnieździe widać harmonijną współpracę bocianiej pary w wysiadywaniu jaj, a 27-letni Gérôme doskonale sprawdza się w wypełnianiu tych obowiązków 

W jednym jajku już widać dziurkę. Do wieczora będzie tu zapewne pierwszy kiwaczek 

Dzisiaj deszczowa pogoda w Höchstadt, widoczność jest ograniczona, ale dostrzegam w dołku dwa wyklute pisklęta

Widzę jeszcze trzy jajka, a w jednym z nich dziurkę...
26 kwietnia Trzy pisklęta wykluły się 25 kwietnia.
Dzisiaj rodzice pilnują trójeczkę.
Dzisiaj rodzice pilnują trójeczkę.
Czwarte pisklę wykluło się 27 kwietnia o godzinie 12:03.
Na stronie głównej czytamy:

Na stronie głównej czytamy:
Śmierć pisklęcia.
Dziś rano, 27 kwietnia 2025 r. o godz. 5:54, odwiedzający naszą stronę internetową
zgłosili znalezienie martwego ciała jednego z trzech piskląt na Starym Ratuszu w Höchstadt.
Dzień wcześniej, w sobotę 26 kwietnia 2025 r., gniazdo Friedy i Gerome'a zostało kilkukrotnie
brutalnie zaatakowane jednocześnie przez kilka obcych bocianów.
W trakcie odpierania ataku mogło doznać obrażeń wewnętrznych, które po kilku godzinach
mogły doprowadzić do jego śmierci.

28 kwietnia. Wykluło się pisklę z piątego jajka.