WŁADYSŁAWÓW - WIELKOPOLSKIE
Re: WŁADYSŁAWÓW - WIELKOPOLSKIE
Jest cała czwóreczka. Wszystko jest bardzo mokre, bo pada cały czas deszcz.
Sa wszystkie cztery maluszki. Jeden jest jednak mniejszy od pozostałych trzech
Byla zamiana rodziców i karmienie. Niestety były żaby i to nie małe. Najmłodszy stał całkiem z tylu i nie sięgnął do „korytka”. Drugi mniejszy tez nie dał rady z żaba.
Przy „korytku” trzy młodsze pisklaki. Najstarszy miał przerwę. Może najadł się coś większego wcześniej.
Dzis zastałam dwóch starszych, które jadły jakieś duze kaski. Dwa młodsze próbowały dostac się do przodu, jednak nic nie jadły.
CZWÓRECZKA ODPOCZYWA POD OKIEM SŁAWCI
Zamiana rodziców i karmienie. Najmłodszy dorwał jakiegoś Kreta i go trochę „postawiło”
Młody „sztywny” po Krecie, a braciszek go obejmuje
Młody „sztywny” po Krecie, a braciszek go obejmuje

Co do nich zaglądam to najstarszy śpi. Czyżby coś mu dolegało? Zobaczymy jutro.
Moze one są takie leniwe, ze ciagle leżą. W tamtym roku tez były tutaj leniwce, czekające tylko na catering. Może maja to w genach? W tym roku znowu będziemy długo czekać na ćwiczenia ?
Jakie grzeczne te dzieci

Chyba jakiś intruz był w okolicy gniazda. Rodzic najpierw odstraszał, a potem położył się na gnieździe. Drugi bocian nie przylecial mu na pomoc. Musiał gdzieś dalej żerować.
Bylo karmienie. Z tej perspektywy i u tak dużych młodych nie sposób zobaczyć ile i co dostają. Wszystko znika w sekundzie. Zaraz po jedzeniu, rodzic odleciał, zostawiajac młode same. Po około 3 minutach przyleciał drugi rodzic z patykiem. Młode prosiły o jedzenie, ale chyba tylko je napoił.
Dzis wieczorem znowu zostały same na gnieździe. Na pewno dostaną jeszcze kolacyjkę.
Ooo Dzisiaj szczególnie jeden zaczął ćwiczyć skrzydełka i „nabierać” wiatr.

WLADUSIE JAK PRZYSTAŁO NA MŁODZIEŻ SAME W GNIEZDZIE .POPOŁUDNIU NIE MIAŁY OCHOTY NA ZAJĘCIA RUCHOWE
JEST DWÓJKA W GNIEZDZIE ,TRZECI PEWNIE JUŻ LATA
Ta kamerka jest straszna. Teraz po deszczu jest chyba banka wodna na pajęczynie? Nie można nic dojrzeć Katastrofa.
PIA ,SŁAWKA ZNIOSLA PIERWSZE JAJECZKO

Gajko nie jestem pewna czy dzisiaj w nocy nie będzie już drugie. Jak wczoraj wieczorem weszłam to chyba już było , ale widoczność była już zła.
Dzisiaj sa juz cztery jajeczka. Pelna inkubacja. Czy bedzie jeszcze piąte? Nie trafiam na kopulacje.

OPIEKUJĄ SIĘ SWOIMI SKARBAMI
JAJECZKA MAJĄ CAŁY CZAS NALEŻYTĄ OPIEKĘ ;SĄ WIETRZONE O BRACANE A ŚCIÓŁKA WZRUSZANA
Chyba juz rozpoczely inkubacje i nie doloza nic do dolka (6 jajka :))
Piec skarbów. Nie potrafię trafić na zamianę, lub drugiego bocianka. 

Tutaj zawiesza mi się przekaz. Była parka na gnieździe, ale nie wiem czy doszło do wymiany na dołku.